La mostra “In memoriam” del pintor Pedro Manuel Calavia obre les portes dimecres, 13 de febrer, a la Sala Àmbits del Centre Cultural. Dijous s’inaugura “Tarragona sota el mar” de la Societat d’Exploracions Submarines i divendres “Ens ve de gust Cambrils” de l’Agrupació Fotogràfica.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Cambrils obrirà les portes de tres noves exposicions aquesta setmana. La primera serà “In memoriam”, del professor de Belles Arts i pintor vocacional Pedro Manuel Calavia, que s’inaugurarà demà dimecres, 13 de febrer, a les 20 hores, a la Sala Àmbits del Centre Cultural de Cambrils. Dijous 14 de febrer a les 20 hores arribarà a la Torre del Port “Tarragona sota el mar” de la Societat d’Exploracions Submarines (SES) i divendres a les 20 hores s’estrenarà “Ens ve de gust Cambrils” de l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils a la Sala Àgora de l’Ajuntament.

“In memoriam” és una antologia de l’obra de l’artista Pedro M. Calavia (Saragossa, 1942-2018), que va escollir Cambrils com a refugi creatiu. Després d’un llarg recorregut de mudances laborals, el pintor va residir durant els seus últims 10 anys a Cambrils, on va desenvolupar una part molt important de la seva obra. És un conjunt amb una iconografia única, introspectiva i seductora, en l’esplendor de la seva formació racionalista. La inauguració comptarà amb la participació de l’editor Manuel Rivera, el crític d’Art Alfredo Gavin i l’artista Rafael del Real. L’exposició és podrà visitar a la Sala Àmbits del Centre Cultural fins el dia 1 de març.

“Tarragona sota el mar” és una mostra de fotografies dels socis de la Societat d'Exploracions Submarines de Tarragona, que submergirà a les persones visitants en la vida al Parc Subaquàtic. L’entitat ha estat pionera en la introducció del busseig esportiu a Catalunya,  alhora que ha contribuït de manera singular a l’estudi i conservació del fons marí de Tarragona. L’exposició es podrà visitar els caps de setmana a la Torre del Port fins el 24 de març. Està organitzada pel Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils i s’emmarca en el programa d’activitats de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils.

“Ens ve de gust Cambrils” és una mostra de fotografies de l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils, comissariada per Pilar Conzalvo Palacín. Diferents fotògrafs han immortalitzat els estius càlids, les llargues sobretaules després de sopars deliciosos, els hiverns de calma o els vermuts gaudint del sol davant del mar per posar en valor el millor gust de Cambrils. L’exposició es podrà visitar fins el 22 de març a la Sala Àgora de l’Ajuntament.

Per complementar aquesta setmana cultural, avui dimarts, 12 de febrer, a les 20 hores, el Centre Cultural acollirà un recital poètic a càrrec de Pere Navarro, amb poemes de Mn Ramon Muntanyola, acompanyat d'alumnes de l'Escola Municipal de Música. Durant l’acte, emmarcat en l’Any Cardenal Vidal i Barraquer, es projectaran fragments del documental "Vidal i Barraquer: Coherència i Exili".