La policia local restringirà la circulació de vehicles a motor els divendres i dissabtes a l'entorn del carrer Pau Casals a mode de prova

  • Categoritzat com: Comunicació Medi Ambient i Serveis Generals Transport i Mobilitat (Aparcam)

L’Ajuntament de Cambrils vol prioritzar la mobilitat a peu a l’espai públic i impulsa, en forma de prova pilot, una zona de pacificació viària al Barri del Port. Els divendres i dissabtes a partir de les 18.00, la policia local restringirà l’accés dels vehicles al tram del carrer Pau Casals entre el carrer Drassanes i Carrer de les Barques, i al carrer Roger de Llúria amb la plaça d’Aragó.

El consistori ha suprimit zones d’estacionament laterals i ha destinat l’espai que abans ocupaven els vehicles a ampliar la mobilitat dels vianants. Durant les últimes setmanes, la policia local ha informat i sancionat els conductors que tot i la prohibició estacionaven els vehicles i ocupaven el pas reservat als vianants.

Els divendres i dissabtes que queden de l’estiu, així com els dies festius i ponts, el projecte de la zona de pacificació viària de l’entorn del carrer Pau Casals farà un pas endavant. La policia local tallarà la circulació dels vehicles a motor al carrer Pau Casals entre els carrers Drassanes i de les Barques, així com al carrer Roger de Llúria amb la plaça d’Aragó. D’aquesta manera, els vianants es podran moure de forma lliure i segura per tota la calçada, en un franja horària que sol concentrar l’afluència més gran de turisme al barri del Port.

La zona de pacificació viària vol recuperar l’espai públic per a la mobilitat a peu al centre urbà de Cambrils. L’objectiu no és eliminar l’ús del vehicle privat sinó reduir-ne el protagonisme i harmonitzar els usos de l’espai públic. En plena pandèmia per la Covid-19, l’ampliació d’espais de pas de vianants contribuirà a garantir la distància de seguretat entre les persones.