L’artista Nuri Mariné va ser la pregonera de la 62a edició d’aquesta mostra comercial, que es portarà a terme del 31 de maig al 2 de juny. També es va fer l’elecció de les pubilles, damisel·les, hereus i fadrinets que representaran el municipi en tots els actes i festes populars i tradicionals.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Promoció Econòmica

Cambrils va homenatjar ahir a tres empreses i dues entitats en marc de l’acte del pregó de la 62 Fira Multisectorial, que també va servir per escollir les noves pubilles, damisel·les, hereus i fadrinets que representaran el municipi en tots els actes i festes populars i tradicionals.

Les empreses homenatjades pels seus més de 50 anys de trajectòria van ser la Fusteria Nolla Benavent (56 anys), la perfumeria Novetats Port (55 anys) i la Gestoria Sangenís (50 anys). Per altra banda, les entitats cambrilenques homenatjades van ser l’Associació de Veïns Nou Cambrils pel seu 30è aniversari i l’Associació Banc del Temps de Cambrils pel seu 10è aniversari.

Elecció de pubilles i hereus

Paula Torné Andreu, en representació del Ball de Bastons, i Jofre Salsench Ivern van ser proclamats Pubilla i Hereu de Cambrils 2019, i Núria Martínez Tallada repetirà com a damissel·la.

En l’apartat infantil, la pubilla és Arlet Franch Segura, que representarà el municipi acompanyada de les damissel·les Irene Gómez, Pasarrius, Íngrid Higueras Piñol, Llura Peralbo Fortuny i Noa Ruiz Rodríguez. L’hereu infantil escollit és Liam Xing Garcia Muñoz i el fadrinet és Pol Miró Piñol.

La pregonera d’enguany va ser la cambrilenca Nuri Mariné, artista visual, pintora i professora de dibuix. Mariné és graduada en Procediments Pictòrics al Mur per l’Escola d’Art i Oficis de la Diputació de Tarragona. Durant més de 13 anys, va treballar com a locutora del magazine dels matins de Ràdio Cambrils. Va ser Premi de Pintura Vila de Cambrils en les edicions de 2001 i 2006. I ha realitzat exposicions individuals i col·lectives a diferents municipis catalans. A més, ha participat en exposicions col·lectives  al Carroussel du Louvre a París, Londres, Os Portugal, Madrid i Alemanya. Ha il·lustrat llibres, escenografies, marxandatge, murals i imatges corporatives.

Com a professora de pintura ha treballat en diferents centres educatius i associacions culturals, i ha participat en el programa Escoles i Art de l’Ajuntament de Cambrils. Des de l’any 2005 pinta, fa classes i exposa de manera permanent al seu taller del carrer Verge del Camí de Cambrils.

La 61 Fira Multisectorial de Cambrils es portarà a terme del 31 de maig al 2 de juny. Podeu ampliar la informació amb aquesta nota de premsa o al web www.firacambrils.com.

Empreses homenatjades

FUSTERIA JOSEP NOLLA BENAVENT

La Fusteria Nolla va néixer de la mà de Josep Nolla i Badia, l'any 1963, que ja coneixia l’ofici que va aprendre amb el seu pare i germà. La professió i l’art de la fusteria formava part de la seva persona i del seu món. Al cap de pocs anys va morir i va ser la seva esposa, Teresa Benavent, qui va prendre el relleu i va tirar endavant la fusteria situada al carrer General Prim, 29.

L'any 1981 obre les portes la botiga de mobles de cuina que va regentar fins a la data de la seva jubilació, l’any 1995. A partir de llavors, el seu fill i la seva nora, Josep i Pilar, van prendre la responsabilitat de tirar endavant el negoci, amb la mateixa dedicació que els precedia. Avui en dia la fusteria es troba situada al carrer Tarragona 18, i és el resultat de molts anys de dedicació i estima per la feina ben feta.

GESTORIA SANGENÍS

La gestoria Sangenís va ser creada l’any 1969 per Josep Sangenís i Margalef, graduat social, gestor administratiu i assessor fiscal, que va obrir un despatx al carrer General Prim, 6, de Cambrils. L’any 1986 es va ampliar aquest negoci amb la inauguració d’una altra seu al Passeig La Salle.

A principis dels anys 90 es van incorporar a l’activitat Anna i Montse Sangenís, fent-se càrrec de l’empresa. Amb l’arribada de la següent generació familiar, la gestoria va tornar a ampliar els seus serveis i, a finals d’aquesta dècada, es va obrir una nova oficina a la platja.

La Gestoria Sangenís forma part de la història de Cambrils. Actualment disposa de tres oficines a Cambrils: una està especialitzada en assegurances generals i les altres dues, una al poble i una altra a la platja, presten serveis d’assessorament fiscal, laboral, comptable i mercantil, tan a empreses com a particulars.

PERFUMERIA NOVETATS PORT

Les fundadores d’aquest establiment són Salvadora i Amàlia Burrut i Fortuny, germanes bessones i referent femení de l’empenta i l’emprenedoria.  Elles van albirar Cambrils com un mar de possibilitats quan als inicis dels seixanta van decidir obrir una botiga al carrer José Antonio, avui Consolat de Mar.

El 1964 Salvadora i Amàlia van trencar amb el costum d’anar a vendre peix a Reus que havien realitzat les seves germanes grans i van obrir una botiga per oferir productes molts variats, des de sabates per la comunió, flotadors, para-sols, peces de roba i “souvenirs” pels turistes que no tardarien en arribar. Van aprendre i estimar l’ofici, van interessar-se per  conèixer gent amb maneres de fer ben diferent de les nostres per consolidar un projecte que a arribat fins als nostres dies. Actualment porta el negoci una neboda seva, Maria Teresa, que ha sabut entendre el seu llegat i actualitzar-lo a les necessitats dels clients presents.

Entitats homenatjades

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DEL NOU CAMBRILS

L’associació treballa des de fa 30 anys per millorar les condicions del barri, sempre al servei de les empreses i dels veïns que conformem Nou Cambrils, per crear i reforçar la identitat pròpia i afavorir la cohesió social i la integració de tots els veïns i veïnes que comparteixen aquest espai de Cambrils.  Any rere any han promogut les Festes del Barri, amb l’objectiu de viure uns dies d’alegria i convivència comuna i compartir el barri amb la resta de cambrilencs i cambrilenques. Són un exemple de bona feina, implicació, responsabilitat i integració.

ASSOCIACIÓ BANC DEL TEMPS DE CAMBRILS

És una iniciativa comunitària d’intercanvi de temps, habilitats, serveis, coneixements, relacions i ajuda gratuïta entre persones que resideixen al municipi de Cambrils. El seu objectiu és donar, rebre i compartir. A més d’aquests intercanvis, l’entitat organitza activitats com conferències sobre diversos temes,  com per exemple el cicle de filosofia pràctica o les excursions per l’entorn de les comarques tarragonines.

El Banc del Temps, creat fa 10 anys, també permet que la gent dediqui part del seu temps a fer que Cambrils sigui un poble més solidari. És un compromís de vida, una manera d’entendre la convivència. Tot això ha estat possible perquè de manera desinteressada, un grup de veïns de Cambrils es van començar a moure per a posar en marxa el Banc del Temps de Cambrils.