La xef pastissera Montse Abellà va ser la pregonera de la 63a edició d’aquesta mostra comercial, que es portarà a terme del 3 al 5 de juny. També es va presentar el nou Pubillatge de Cambrils, escollit el passat 22 de maig en un acte al Parc del Pescador.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Promoció Econòmica

Cambrils va homenatjar ahir a nou entitats que fan anys acabats en 0 i sis empreses amb més de 50 anys d’implantació al municipi, en el marc de l’acte del Pregó de la 63a edició de la Fira Multisectorial,  que es portarà a terme del 3 al 5 de juny. L’acte també va servir presentar les noves pubilles, damisel·les, hereus i fadrinets, que es van escollir el passat 22 de maig a la Festa del Pubillatge i que representaran el municipi en tots els actes i festes tradicionals.

Les nou entitats cambrilenques homenatjades van ser la Penya Barça (60 anys), l’Assocació de Veïns del barri de la Llosa, el Club Handbol Cambrils, Tota l’Endenga Colla Gegantera de Cambrils i l’Escola de Puntaires de Cambrils (30 anys), l’Associació de Dones Alba (20 anys) i el Club Muaythai i Boxa Cambrils, l’Associació Islàmica de Cambrils i la Societat de Pescadors Costa Daurada de Cambrils (10 anys).

Per altra banda, les empreses homenatjades pels seus més de 50 anys de trajectòria van ser el Càmping la Llosa (60 anys), el Restaurant Tem (52), el Càmping Platja Cambrils (52), el Restaurant Gami (50), l’Hotel Estival Centurión (50) i la Merceria Borràs (50).

El pregó va anar a càrrec de la xef pastissera cambrilenca Montse Abellà, que és un gran referent de la gastronomia del país i ha rebut guardons tan prestigiosos com el Gran Prix au Chef Pâtissier 2019 de l’Acadèmia Internacional de Gastronomia o el Premi Torreblanca a Millor Pastissera de la Reial Acadèmia de Gastronomia.

Abellà va estudiar a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils i ha treballat durant 20 anys com a xef pastissera del restaurant Santceloni de Madrid, amb 2 estrelles Michelin.  Abans d’arribar a Madrid, va passar pel Racó de Can Fabes de Santi Santamaria, Le Près d’Eugenie de Michel Guerard i el Restaurant Mateo a Oiartzun.

A més ha compaginat la feina a cuina amb la docència a diferents centres d’ensenyament d’hostaleria i l’organització de show cookings i ha col·laborat en programes de televisió com Master Chef. En els propers mesos publicarà el seu primer llibre de receptes amb l’editorial Planeta.