Aquest segell internacional garanteix i premia la qualitat i els serveis. Les dutxes estan en funcionament i s’han instal·lat papereres de reciclatge noves.

  • Categoritzat com: Comunicació Medi Ambient i Serveis Generals Turisme
  • Serveis associats: Platges de Cambrils

Les platges de La Llosa, Prat d’en Forés-Regueral, Cavet i Vilafortuny han revalidat aquest segell de qualitat de l’associació internacional Foundation for Environmental Education (FEE).

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Serveis, Medi Ambient i Protecció Ciutadana, Lluís Abella, i la regidora de Projecció Exterior i Turisme, Marta Borràs, han participat aquest matí en l’acte simbòlic d’hissada de les Banderes Blaves a la platja del Regueral, acompanyats de representants d’Ingesol, l’empresa de salvament i socorrisme, i la Policia Local.

La certificació de la Bandera Blava garanteix, valora i premia els municipis que realitzen una bona gestió ambiental i que tenen en compte la seguretat, les instal·lacions, la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental, alhora que exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent amb la realització d’analítiques periòdiques.

L’Ajuntament de Cambrils ha treballat per mantenir el mateix nivell de qualitat que en anys anteriors anteriors tot i que alguns serveis, com el miniclub per infants o els tallers de medi ambient no s’han pogut realitzar per prevenció i d’altres s’han hagut d’adequar al context actual.

Enguany s’han instal·lat cartells informatius amb les mesures sanitàries que cal seguir per evitar contagis. La cartelleria recorda a les persones usuàries que han de respectar la distància de seguretat i els aforaments, fer ús de les mascaretes, rentar-se les mans amb freqüència, no compartir estris ni menjar, i utilitzar les dutxes de manera individual.

D’altra banda, les dutxes estan en funcionament i aquesta s’han instal·lat noves papereres fabricades amb plàstic reciclat al llarg de tot el litoral.  Com és habitual, també s’oferirà el servei el bany adaptat amb cadira amfíbia (amb cita prèvia als centres de coordinació o correu electrònic a altesport@altesport.com). Per a més informació, sobre serveis a les platges podeu accedir a  https://www.cambrils.cat/platges.

18 punts de vigilància

El servei de prevenció, salvament i socorrisme es presta tots els dies de la setmana de 10 a 19 hores fins el 30 de setembre, compta amb 29 socorristes i 18 punts de vigilància (formats per quatre centres de coordinació, dues torres fixes i dotze cadires mòbils). El servei està en marxa des del passat 15 de juny a les 9 platges de Cambrils i s’oferirà fins el 30 de setembre.

Els centres de coordinació dels socorristes estan ubicats a les platges de la Llosa, Prat d’En Forés-Regueral, el Cavet i  Vilafortuny i també serveixen de punts d’atenció a les persones usuàries i per recollir els cendrers de platja i les polseres identificatives per als infants.