A través d’aquesta eina la ciutadania podrà accedir amb facilitat a la informació municipal i per tant, també podrà col·laborar i participar en les decisions del propi consistori

  • Categoritzat com: Comunicació Govern Obert

L’Ajuntament de Cambrils ha posat en marxa la plataforma Cambrils Govern Obert, un nou portal a través del qual, la ciutadania podrà accedir a la informació municipal d’una forma ràpida, senzilla i intuïtiva. L’objectiu d’aquesta mesura és fomentar la participació i col·laboració dels veïns i veïnes del municipi en la presa de decisions de l’administració local.

Es tracta, per tant, d’una eina orientada cap a la transparència i el rendiment de comptes de l’Ajuntament envers els cambrilencs i cambrilenques. De fet, la pròpia Llei de la Transparència aprovada per la Generalitat obliga als ajuntaments a fer públiques dades econòmiques del propi consistori i dels membres que l’integren. El portal Cambrils Govern Obert inclou aquests requisits però n’amplia d’altres.

La presentació del portal ha tingut lloc aquest matí a l’Ajuntament de Cambrils i ha anat a càrrec de l’alcaldessa de la ciutat, Camí Mendoza, el regidor de Noves Tecnologies, Eduard Pellicer i el cap de Noves Tecnologies de l’Ajuntament, Pep Budí.

L’alcaldessa ha deixat clar que aquest era un compromís de govern amb la ciutadania. De fet, ella mateixa, en el discurs d’investidura ja havia assegurat “des de l’Ajuntament ja vèiem el carrer. Ha arribat el moment en què, des del carrer, es vegi el que passa dins de l’Ajuntament. Aquest era el compromís i ara ja és una realitat”.

Per la seva banda, el regidor, Pellicer, ha destacat que “del que es tracta és de posar en marxa un nou model de ciutat on la transparència i per tant, el rendiment de comptes, siguin una qüestió prioritària. Més informació per als cambrilencs i cambrilenques creiem que es convertirà també en una major participació en la vida pública.

Es pot accedir al portal a través de la pàgina web: www.cambrils.cat/governobert.

 

 

Transparència, dades obertes, pressupost obert i participació i col·laboració

El portal s’estructura en quatre grans apartats:

-          Transparència: Espai que inclou les principals dades econòmiques tan del propi ajuntament, com dels organismes autònoms i de les empreses públiques i prestadors de serveis públics.

-          Dades Obertes: Inclou dades en formats oberts per tal que el cambrilenc o cambrilenca les pugui treballar i extreure’n conclusions o poder participar.

-          Pressupost obert: Permet veure a temps real l’evolució de l’execució dels pressupostos municipals.

-          Participa: Ofereix la possibilitat de compartir idees, aportar aplicacions, sol·licitar l’obertura de dades i a més, inclou informació sobre les entitats locals i sobre els consells i taules municipals.

A més a més, el web posa a disposició de la ciutadanis el procediment telemàtic mitjançant el qual, el ciutadà pot exercir el seu dret d’accés a informació pública.

 

Cambrils Govern Obert, un pas més en el marc del projecte smart city anomenat iCambrils

L’aposta de Cambrils pel govern obert s’inclou en el marc del projecte iCambrils, un programa transversal que pretén aplicar la filosofia de ciutat intel·ligent en els diferents àmbits amb la finalitat de millorar la transparència i eficiència de l’ens local i en definitiva, millorar la qualitat de vida i atendre millor als cambrilencs i cambrilenques.

De moment hi ha diferents projectes smart que funcionen en l’àmbit de la mobilitat. Es tracta dels passos de vianants smart que funcionen al passeig La Salle i al passeig de les Palmeres. També hi ha la zona de càrrega i descàrrega smart al carrer Sant Pau. I els punts de recàrrega de vehicles elèctrics al costat del Parc del Pescador i a la Plaça de la Vila.

Tots aquests projectes estan circumscrits en el marc de les dues zones Urban Lab, és a dir, laboratoris de proves tecnològics de Cambrils. Aquests dos espais pensats per experimentar les diferents solucions smart que s’han d’implementar al municipi estan ubicats a la zona del Parc del Pescador i al passeig Albert. Es tracta de dos centres demostradors de productes i serveis innovadors on els fabricants, distribuïdors i universitats, disposaran d’una plataforma de promoció i difusió i a banda, l’Ajuntament pot testejar i valorar propostes abans que s’implementin a la resta del municipi.