Més de la meitat de les persones participants han aconseguit un contracte després de rebre formació en base a les necessitats d’empreses del territori. La convocatòria 2022-2023 ja està oberta per les persones aturades majors de 30 anys i empreses interessades en els contractes subvencionats.

  • Categoritzat com: Comunicació Ocupació
  • Serveis associats: Educació

El Departament d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils ha finalitzat amb èxit el programa d’inserció laboral 30 PLUS 2021 i ja obert una nova convocatòria d’aquest projecte que es basa en les necessitats reals de les empreses del territori i prioritza els col·lectius amb més dificultats per trobar feina.

La regidora d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació, Ingrid Duch, ha destacat la prospecció prèvia que es realitza des de l’Ajuntament per conèixer els llocs de treball vacants de les empreses de la zona i ajustar la formació a les seves necessitats per augmentar les possibilitats d’inserció laboral de les persones que participen al programa.

El programa 30 PLUS 2021 ha arribat a un total de 30 persones de les 30 atorgades a l’Ajuntament de Cambrils i ha acabat amb una inserció laboral de més del 50%, ja que 17 de les persones participants han aconseguit un contracte indefinit o fix-discontinu tot just després de rebre formació específica per ocupar un lloc de treball determinat.

Per la nova convocatòria, el Servei d’Ocupació de Catalunya ha atorgat a l’Ajuntament de Cambrils 35 participants, que es podran formar amb les competències necessàries per poder dur a terme correctament les tasques requerides per les empreses. Les empreses que contractin aquestes persones podran beneficiar-se d’una subvenció del cost salarial de 1.166,67 euros al mes i de 38,36 euros al dia per jornada completa (la subvenció serà de 10500 euros per un període màxim de 9 mesos).

Aquesta nova convocatòria es va obrir el dia 1 d’octubre i finalitzarà el dia 30 de setembre de 2023, tot i que el període de contractació de les empreses s’acaba l’1 d’abril de 2023. Les persones aturades majors de 30 anys i les empreses interessades en els contractes subvencionats es poden posar en contacte amb el Departament d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació presencialment al Centre de Formació l’Estudi (avinguda Horta de Santa Maria, 14), per telèfon al 977307401 o per correu electrònic a ens@cambrils.org.

El programa inclou la prospecció i assessorament d’empreses, l’acompanyament en el procés de contractació i formació, la formació vinculada al contracte de treball i a les necessitats de la persona participant (entre un mínim de 20 hores i un màxim de 100 hores), i l’experiència professional mitjançant contracte laboral subvencionat d’entre 6 i 9 mesos.

Dins del col·lectiu de persones aturades de més de 30 anys, el programa  prioritza especialment les persones aturades de llarga durada (amb un mínim del 25% de participants) i les persones majors de 45 anys (amb un mínim del 60% de participants).

El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal- Ministerio de Trabajo y Economia Social en el marc del Programa SOC-30 Plus.