L’alcaldessa ha explicat que la zona més afectada ha estat la riera d’Alforja, on l’aigua ha ensorrat parcialment un pont per vianants. Un altre punt amb desperfectes importants ha estat el tram final del barranc de la Mare de Déu del Camí.

  • Categoritzat com: Comunicació Seguretat ciutadana Policia Local Medi Ambient i Serveis Generals
  • Serveis associats: Policia

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; i el regidor de Serveis, Medi Ambient i Protecció Ciutadana, Lluís Abella, han fet aquest matí un recorregut per les zones més afectades del municipi pel temporal de llevant i han fet una primera valoració dels danys.

L’alcaldessa ha explicat que una de les zones més afectades ha estat el tram de la riera d’Alforja que creua el terme municipal i que va estar a punt de desbordar-se. En concret, l’aigua ha ensorrat parcialment el pont per vianants que connecta el Parc del Pinaret amb nou Cambrils (davant de la comissaria dels Mossos). Altres punts amb desperfectes importants són els trams finals de les rieres, tocant al mar, i molt especialment l’entorn del barranc de la Mare de Déu del Camí, on el temporal s’ha emportat part de la vorera, baranes, alguns fanals i en general tota la zona enjardinada.

Durant la nit la intensa puja també ha provocat incidències a altres punts del municipi i ha obligat a taller vies com la com l’avinguda Diputació, el pont de Vilafortuny i la majoria de camins rurals, que han quedat molt deteriorats. A més, s’ha inundat la planta baixa de l’edifici Cambrils Diagonal (al final de la riera de Riudoms), s’ha ensorrat una part del mur del recinte del Parc Samà, hi ha hagut un esllavissament lateral la A7, a l’alçada de la cooperativa de Cambrils i ha quedat interrompuda la circulació de trens. A hores d’ara, segueix tallat el pont de Vilafortuny i la Policia recomana no circular per camins secundaris.

D’altra banda, ahir a la nit es van desallotjar preventivament un grup 64 escolars, mestres i monitors provinents d’una escola de Sant Just Desvern que estaven allotjats a la casa de colònies Marinada, situada molt de la riera de Maspujols. Els nens i nenes han passat la nit sense problemes en una de les sales del pavelló municipal i aquest matí han tornat a casa seva.

Un total de 139 persones de Cambrils van trucar al telèfon d’emergències 112 per diverses afectacions. El municipi també ha patit talls de llum i d’aigua com a conseqüència dels forts aiguats. Prop de 5.000 abonats es van quedar sense llum.