El municipi ha tornat a ocupar un dels espais més destacats amb una ponència del xef Rubén Campos a l’escenari principal del congrés. La delegació cambrilenca ha estat encapçalada per l’alcalde, Oliver Klein, i la regidora de Turisme, Yolanda Burgos.

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

El Patronat de Turisme de Cambrils està promocionant la gastronomia cambrilenca a San Sebastián Gastronomika, on aquests dies es reuneixen els professionals d'hostaleria i restauració de tota Europa, amb motiu d'un dels congressos i fires professionals internacionals més importants de l'Estat.

Fins el dia 5, amb el lema "Gastronomia sense Fronteres, un conjunt de ponències dels i les millors xefs del moment, concursos temàtics i activitats, ompliran un amplíssim programa orientat a mostrar noves tendències en la cuina, amb un espai expositiu amb les millors marques i productes, al centre de convencions Kursal.

Cambrils ha ocupat per tercera vegada l'escenari principal del congrés amb una ponència que en aquesta ocasió ha anat a càrrec del xef Rubén Campos, del restaurant Rincon de Diego. Enguany aquest restaurant cambrilenc amb una Estrella Michelin ha estat el responsable de portar la cuina de la Capital Gastronòmica de la Costa Daurada fins a Sant Sebastián, demostrant el magnífic moment que travessa la  gastronomia i la qualitat dels seus professionals.

La delegació cambrilenca, encapçalada per l'alcalde, Oliver Klein, i la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, ha aprofitat el seu desplaçament per potenciar el posicionament gastronòmic de Cambrils com ha destí de qualitat i han valorat molt positivament aquesta participació que l'any passat va anar a càrrec del xef Arnau Bosch del restaurant Can Bosch.

El Patronat de Turisme de Cambrils aposta des de fa temps per promocionar la seva oferta gastronòmica en una doble via: amb accions adreçades a públic final nacional i internacional, i en paral·lel també en escenaris de primer nivell com Madrid Fusión o San Sebastián Gastronomika.

Entre d'altres iniciatives estratègiques, Cambrils forma part de l'Associació Espanyola de Destinacions Gastronòmiques com a soci Fundador, des de l'any 2009, així com de Saborea España, el club de producte que s'ha convertit en el referent i l'interlocutor de la gastronomia de l'Estat a nivell internacional. En aquesta línia, la participació en congressos com San Sebastián Gastronomika confirmen la força de la destinació en quant a producte autòcton i l’excel·lència dels seus empresaris i empresàries.

Ponència del Rincón de Diego

Amb la seva ponència "Súmmum", el jove xef Rubén Campos, que codirigeix el restaurant amb el seu pare Diego Campos, ha ofert un recorregut pel seu menú més innovador, atrevit i creatiu, omplint l’escenari del Kursal amb aromes mediterranis, combinant tradició i noves tendències, i donant protagonisme al producte local treballat amb passió i vocació.

Rubén Campos, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament i al Patronat de Turisme, ha estat acompanyat per tres persones del seu equip que cuinaven en directe els productes genuïnament cambrilencs.

La presentació ha començat amb un vídeo promocional de Cambrils i del restaurant Rincón de Diego i ha acabat amb la intervenció de Diego Campos. Cal destacar que el restaurant és una empresa de gestió familiar i també compta amb Montse Albiol, mare de Rubén Campos, com a responsable de sala.

Rincón de Diego representa el relleu generacional d'un establiment fundat l'any 1983 que compta actualment amb una Estrella Michelin i un Sol de la Guia Repsol. Tal i com diu la revista professional del congrés editada "el moltes vegades guardonat restaurant familiar dirigit per la família Campos s'ha erigit com un referent de la cuina mediterrània d'autor, col·locant Cambrils en el mapa gastronòmic".