La nova cita amplia el programa de la ja tradicional Festa de l’Oli
- Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica
La Festa de l’Oli Nou de la Cooperativa Agrícola de Cambrils s’ha fet gran. La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils, Carme Cros; el president i el director de la Cooperativa Agrícola, Jaume Baiges i Fernado Sarasa, i el representant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria, Ángel Pérez, han presentat avui les noves Jornades Gastronòmiques amb Oli nou d'Oliva Verge Extra, que se celebren des d’avui, 27 d’octubre, fins el proper 9 de novembre.
Durant dues setmanes, 27 restaurants de Cambrils oferiran pa amb oli nou de la Cooperativa de Cambrils com a aperitiu, es realitzarà una jornades tècnica, la ja tradicional Festa de l’Oli Nou, una ruta per les oliveres i dos tallers familiar.
La regidora ha emmarcat aquesta iniciativa dins del calendari gastronòmic de Cambrils i ha destacat la cooperació entre la Cooperativa Agrícola i els restauradors per posar en valor i fomentar la cultura de l’oli. L’objectiu és promocionar un producte autòcton de qualitat i presentar-lo com un dels ingredients protagonistes de la cuina de Cambrils.
El president de la Cooperativa, Jaume Baiges, ha assegurat que la qualitat de l’oli d’enguany és fins i tot superior a la de l’any passat i ha recordat ja ha rebut en diverses ocasions el primer Premi al Millor Oli d'Oliva Verge Extra d'Espanya, en la categoria de Fruitats Madurs, que atorga el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.
Per la seva part, el representant dels restauradors ha explicat que l’oli és un producte bàsic de la restauració de Cambrils i ha afirmat que la iniciativa permetrà als comensals tenir l’experiència de tastar l’oli en l’aperitiu i donar-li valor. Els restaurants participants seran els primers en disposar de l’oli nou de la Cooperativa i la seves comandes tindran la màxima prioritat.
Finalment, el director de la Cooperativa ha detallat el programa de les jornades gastronòmiques. A banda dels restaurants, la primera activitat prevista és una jornada tècnica que se celebrarà dijous, 30 d’octubre, a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, i servirà per reflexionar sobre les possibilitats de promoció i de creació de la marca del nostre entorn basades en els productes locals de qualitat com l’oli d’oliva verge. La jornada començarà amb l’anàlisi d’experiències comparades del president d’Oleastrum, Paco Lorenzo. A continuació, s’exposaran diferents casos d’èxit i es presentaran tres models de turisme temàtic.
Les activitats tècniques es combinaran amb d’altres més lúdiques, familiars i didàctiques. L’acte més popular serà la Festa de l’Oli Nou, que se celebrarà diumenge, 2 de novembre, a partir de les 9 hores del matí a les instal·lacions de la Cooperativa. Consistirà en un esmorzar popular a base de pa torrat, llonganissa, fruita i oli nou que es podrà degustar per tres euros. A més, també hi haurà actuacions de diferents grups locals i a la mateixa cooperativa es podrà visitar l’exposició del Campionat Ornitològic de Catalunya.
El programa continuarà el cap de setmana del 8 i 9 de novembre amb dues activitats familiars gratuïtes. La primera, dissabte de 16 a 17:30 hores, serà una caminada a peu pels camps d’oliveres per tal de poder viure en primera persona tot el recorregut que fa una oliva fins a convertir-se en oli. Els assistents podran veure com es recullen les olives, visitar el molí i degustar la Rosta de Cambrils de tota la vida (pa torrat amb oli nou i vi pels adults i amb oli i xocolata pels nens). Les inscripcions es poden fer al telèfon 977 794 679 i al correu electrònic peconomica@cambrils.org
La segona activitat del cap de setmana serà un taller familiar d’una hora i mitja que s’oferirà diumenge, 9 de novembre, a les 11 i a les 12.30 hores. Els participants aprendran sobre l’oli i el seu procés d’abstenció i realitzaran una conserva d’olives en sal per prendre a casa.
Podeu consultar el programa complet clicant aquí.