Una quarantena d’establiments s’han sumat a la primera edició de les jornades. Es calcula que de l’1 al 18 d’octubre es serviran més de sis mil menús amb el calamar com a ingredient protagonista

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

Cambrils acull des d’avui 1 d’octubre i fins el 18 les primeres Jornades del Calamar. Una quarantena d’establiments oferiran durant aquests dies menús tancats amb el calamar com a protagonista.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, la regidora de Turisme, Mercè Dalmau i el representant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, Josep Maria Pellicer han presentat aquesta primera edició. L’alcaldessa ha destacat que des de l’Ajuntament de Cambrils ‘continuarem donant suport a propostes com aquesta que ens permeten reafirmar-nos com a municipi gastronòmic de primer ordre’. Per la seva banda, la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, assegura que ‘l’objectiu de jornades com aquesta és desestacionalitzar la temporada i oferir un al·licient nou a aquells que habitualment ja visiten la capital gastronòmica de la Costa Daurada’.

El calamar ha estat sempre un ingredient protagonista a la cuina cambrilenca i és per aquest motiu que la pròpia associació de restaurants de Cambrils va suggerir la incorporació d’aquestes jornades. El representant de l’Associació, Josep Maria Pellicer assegura que el calamar dóna molt joc i al llarg d’aquestes setmanes el podrem degustar farcit, amb la seva tinta, arrebossat, amb arròs, en caldereta, a la planxa, entre d’altres. La diversitat està doncs assegurada amb una proposta gastronòmica que anirà des dels plats de la cuina més tradicional fins a l’espectacularitat de la cuina d’autor. I els preus dels menús també seran diversos i oscil·laran des dels 17,50€  fins els 43€. En definitiva, Pellicer destaca que aquesta ‘és una iniciativa altament positiva i creu que cal continuar treballant per oferir noves idees com aquesta alhora que es va consolidant el calendari gastronòmic’.

Es calcula que durant les Jornades se serviran més de 6.000 menús.

 

Establiments participants

Els establiments participants són: Acuamar, Al Punt, Barabar, Bec d’Or, Bresca, Cafè de París, Cal Tendre, Can Bosch, Can Solé, Casa Gallau, Casa Macarrilla 1966, Casa Port, Club Nàutic, Denver, Duomo, El Faro, El Marino, El Morter, El Pescador, El Pósito, Fonda Montserrat, Gami, Germans Miquel’s, La Galera, La Palmera de la Llosa, Lekeitio, Les Barques, Les Fonts, Miquel, Miramar, Montserrat, Nou Piñas, Portus, Rincón de Diego, Rincón de Iruña, Sacristia del Port i Vora.