La ciutat acollirà la VI Festa Bastonera i VII Trobada Bastonera de les Comarques Meridionals

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

La Festa Major de la Mare de Déu del Camí posa aquest cap de setmana el seu punt i final. I ho fa també d’una forma àlgida amb tres actes importants que esperen una gran afluència de tots els cambrilencs i cambrilenques.

Demà dissabte, la plaça de la Vila acollirà la VI Festa Bastonera. L’any 2005 va tenir lloc la primera Festa bastonera de Cambrils que es va concebre com a memorial del que fou un dels mestres de la colla actual de ball de bastons del municipi, Josep Maria Ill. La iniciativa va tenir continuïtat i la Festa s’ha anat celebrant els anys imparells. Enguany, a la sisena edició, seguint el criteri de ser una mostra de ball de bastons variat, ha englobat la VII Trobada Bastonera de les Comarques Meridionals. D’aquesta manera, demà dissabte Cambrils serà el centre bastoner de Catalunya.

L’inici de la festa tindrà lloc a les 18:30 hores amb l’aplec de colles de diferents indrets de les comarques meridionals. Aquestes realitzaran un recorregut pel carrer Hospital, per la plaça Marianao, carrer Creus, carrer Major, carrer Vidal i Barraquer i plaça de la Vila. A les 19:30 hores tindrà lloc la Ballada final de totes les colles.

Música electrònica a Cambrils

També demà dissabte tindrà lloc una de les trobades musicals més esperades d’aquestes festes. Es tracta del 9è Festival de Música Electrònica de Cambrils, Sunfec. De les dotze del migdia a les quatre de la tarda, el Parc del Pescador acollirà un vermut electrònic. Des de les tres de la tarda a les vuit del vespre, el passeig de les Palmeres acollirà la Carpa Monster amb música DEEP. Serà ja a les set de la tarda quan s’iniciarà pròpiament el Sunfec, al passeig de les Palmeres, amb diverses actuacions musicals que s’allargaran fins a les cinc de la matinada.

Sunfec està organitzat per l’Associació de Música Electrònica de Cambrils (AMEC) amb la col·laboració del departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils.

Banda de Cornetes i Tambors Verge del Camí

Els actes clouran finalment el diumenge, darrer dia de Festa Major, amb la demostració de la Banda de Cornetes i Tambors Verge del Camí de Cambrils. La banda farà un recorregut pels carrers del port amb sortida a la plaça Mn. Joan Batalla i acabament a la plaça del Pòsit.