• Categoritzat com: Comunicació Turisme

Per segon any consecutiu Turisme de Cambrils està present a la fira professional Madrid Fusion, fita que en l'edició 2015 va reunir a més de 1.200 congressistes i uns quatre-cents mitjans de comunicació acreditats. Empreses, xefs i destinacions de tot el món es donen cita en aquesta fira anual que combina zona expositiva, amb un congrés que està reunint a primeres figures com Josep i Jordi Roca, Dabiz Muñoz, Elena Arzak, José Andres o Mario Sandoval.

Cambrils, com a municipi adherit a la campanya de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia de 2016, inicia amb aquesta acció les promocions d'enguany al voltant de la cuina, els productors i el producte de proximitat, les receptes més autòctones i la potencialitat dels xefs cambrilencs.

La visita de la Directora General de Turismo, Isabel Borrego, de la Directora de Madrid Fusion, Lourdes Plana, i dels nombrosos periodistes internacionals convidats per Turespaña, ha motivat l’organització d'una ruta de la tapa entre els municipis de ‘Tasting Spain’ presents a la fira. Cambrils de la mà del xef Xavi Martí Garcia, del restaurant Macarrilla, guanyador de la Ruta de la Tapa de Cambrils 2015, ha ofert la tapa "Eriçó de mar amb gamba vermella". Més de cinc-centes degustacions s'han ofert en un espai reservat per a professionals.

 

Oli d’oliva arbequina, romesco, crema de galera i la cuina marinera alguns dels productes estrella presentats

Cambrils presenta a la fira alguns dels seus productes més autòctons com l'oli d'oliva Arbequina DOP Siurana de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, el romesco i la crema de galeres de l'empresa Sazone & Saltee. El calendari gastronòmic, la important presència de tradició marinera en la cuina cambrilenca, i l'oferta dels més de 200 restaurants del municipi, han estat punt d'interės de les desenes de periodistes que han visitant l'estand de Cambrils a Madrid Fusion.

La presència de la Capital Gastronòmica de la Costa Daurada s'ha vist reforçada també per la participació de cuiners cambrilencs en el congrés i en la zona expositiva.

 

El turisme gastronòmic, un mercat de 9,5 milions de turistes internacionals

La gastronomia té un creixent pes en la demanda turística: més de 9,5 milions de turistes internacionals que van viatjar a l'Estat en 2015, van fer alguna activitat o experiència gastronòmica, xifra a la que s'ha de sumar el turista domèstic que és molt consumidor de la gastronomia i l'enoturisme.