La nova edició de “Taste of Dublin” s’ha portat a terme del 13 al 16 de juny al centre de la capital irlandesa. El patronat de Turisme, el xef Ramon Ascensi i la Cooperativa Agrícola han presentat la destinació i han ofert demostracions de cuina i degustacions. Per Cambrils, Irlanda és el segon mercat internacional emissor en nombre de turistes.

  • Categoritzat com: Turisme

El Patronat de Turisme de Cambrils ha participat a la fira gastronòmica més important d'Irlanda, Taste of Dublin, que s'ha celebrat del 13 al 16 de juny al centre de la capital irlandesa. 

El xef Ramón Accensi dels restaurants cambrilencs Gami i Kema, ha presentat les seves creacions gastronòmiques al públic més foodie i gourmet de la ciutat. Tot maridat amb els vins i caves del productor del territori Carles Andreu. A més, en aquesta edició la Cooperativa Agrícola de Cambrils ha promocionat el seu producte amb degustacions del seu Oli d'Oliva Verge Extra.

Entre d'altres activitats, membres del Patronat de Turisme, el xef i la Cooperativa Agrícola han presentat la destinació, han fet demostracions de cuina en directe i han preparat tapes per celebrar el dia Mundial de la Tapa, que ha coincidit en data amb l'esdeveniment.

Durant els quatre dies, la fira ha rebut la visita de nombrosos crítics, experts, periodistes i agents de viatges gastronòmics, a més de milers d’entusiastes de les cuines del món d'arreu d'Irlanda.

Aquesta és la quarta edició que compta amb la participació de Cambrils, sota el paraigües del club de destinacions gastronòmiques Tasting Spain (Saborea España), del qual Cambrils forma part i n'és membre fundador.

Per Cambrils, Irlanda és un dels principals mercats emissors. Concretament, és el segon d'entre els mercats internacionals per nombre de turistes a Cambrils durant l'any 2023 (més d'un 16% del total). Els irlandesos són visitants predominantment familiars, molt fidels a Cambrils i amb curiositat per la nostra cultura gastronòmica. Arriben majoritàriament amb avió, en gran part gràcies a la bona connexió que té l'Aeroport de Reus amb els principals aeroports internacionals d'aquest país.

Irlanda és el segon país d'Europa, cinquè al món, amb major PIB per càpita. Segons dades de Turespaña, els irlandesos viatgen anualment una mitjana de quatre cops a l'estranger i prop de la meitat de la població d'aquest país visita l'estat espanyol al menys un cop a l'any.