El congrés se celebra per primera vegada a Barcelona del 20 al 23 d’octubre. El taller de l’Escola d’Hostaleria de Cambrils, amb un 100% d’ocupació, va consistir en l’elaboració i degustació de tres plats. El director de la Cooperativa Agrícola, Fernando Sarasa, va oferir una presentació de la DO Siurana.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació Turisme

Cambrils exhibeix la seva cuina i els productes de proximitat a la primera edició del Fòrum Gastronòmic a la ciutat de Barcelona, que combina el format expositiu en paral·lel amb conferències i show cooking en directe.

Cambrils hi participa com a entitat col·laboradora i el seu logotip ha tingut presència en tots els elements gràfics de la fira. A més, ha disposat d’un estand de 12 metres quadrats i la participació ha estat de la mà de productors i elaboradors.

A més, ahir dimarts, Cambrils va protagonitzar una de les sessions dels tallers. La demostració, presentada per l’alcaldessa Mercè Dalmau, es va dedicar a la cuina cambrilenca i un dels seus productes estrella: l’oli DO Siurana elaborat per la Cooperativa Agrícola.

El taller, que va comptar amb l’assistència i participació de 60 persones, un 100% d’ocupació, va estar conduit per l’Escola d’Hostaleria de Cambrils, concretament pel professor Carles Frago i quatre dels alumnes de cuina del darrer curs de l’escola.

Les tres elaboracions que es va preparar i posteriorment degustar per part dels assistents van ser carxofes confitades en oli verge extra, verat marinat i gelatina de romesco; fideus rossos amb calamarsons, all i oli de tomacó escalivat i calçots, i suquet arromescat de rap amb fesols i musclos. Tot acompanyat per una copeta de vi blanc Primicia Chardonnay (Terra Alta).

Per altra banda, el director de la Cooperativa Agrícola, Fernando Sarasa, va fer una presentació de l’oli DO Siurana i va conduir també un tast d’oli nou, que des de dimecres ja està a la venda.

Quatre dies de fira

Des del dilluns i fins dijous al recinte firal de Gran Via, la fira especialitzada i oberta a professionals, compta amb expositors de tot l’Estat i amb Mèxic com a país convidat.

Carme Ruscalleda, Josep i Jordi Roca, Carles Gaig, Sergio i Javier Torres, Nandu Jubany, entres molts altres, són alguns dels professionals que han ocupat o ocuparan algun dels espais demostratius del Fòrum Gastronòmic.