Pastorets, Arribada dels Herals, Cagada del Tió o el Parc de Nadal són algunes de les moltes activitats previstes

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Cultura i Festes Joventut

Cagada Popular del Tió

El dijous 24 de desembre, a les 11 hores a la plaça de la Vila i a les 12:30 hores a la plaça de l’Església de Sant Pere, tindrà lloc la Cagada Popular del Tió. El Tió damunt d’un tractor es desplaçarà d’un lloc a un altre. Els nens per fer cagar el tió han de portar un aliment de primera necessitat enllaunat, que després l’Agrupament Escolta donarà a Càritas. L’activitat està organitzada per l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar.

Dijous 24 també serà el dia de la Missa familiar i del Pessebre Vivent a la Parròquia de Santa Maria de Vilafortuny.  Ja a mitjanit serà el moment de la tradicional Missa del Gall. A la Parròquia de Santa Maria acompanyarà la celebració la Coral Verge del Camí. A la Parròquia de Sant Pere acompanyarà la celebració la Capella Polifònica.

 

Divendres 25 de desembre

El dia de Nadal, al Teatre del Casal Parroquial de l’Església de Sant Pere, el Grup de teatre La Teca presentaran ‘Fem pastorets?’, l’espectacle inaugural dels actes del 5oè aniversari del grup. El preu de l’entrada és de 8 euros. I el dia de Sant Esteve a la Galeria de Tir Olímpic, s’acollirà la Tirada del pernil, amb esmorzar popular, aperitiu i un pernil per a tothom amb pa amb tomàquet.

 

L’arribada de Ses Majestats d’Orient

La visita a la nostra ciutat de Ses Majestats els Reis d’Orient també s’apropa. Per anar escalfant motors, el diumenge 27 de desembre, a les 11:30 hores a les Escales Reials del Mollet de Rec, tindrà lloc l’arribada dels Heralds de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient per mar. Seguidament, els Heralds i els seus acompanyants aniran pels carrers i les places de la vila per anunciar l’arribada de Ses Majestats els Reis.

El dissabte 2 de gener, a les 18 hores, els Heralds recorreran els carrers i places per recollir les cartes de tots els nens i nenes de la ciutat. El dia 5 de gener, a les 19 hores, les Escales Reials del Mollet del Rec, acolliran l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. Hi haurà focs d’artifici que anunciaran la seva arribada i posteriorment iniciaran la gran cavalcada pels diferents carrers i places de la nostra vila. A les 20:30 hores aproximadament arribaran a la plaça Mn. Joan Batalla on se’ls donarà la benvinguda. Tot seguit, els Reis d’Orient recolliran les cartes de tots els nens i nenes. A les 21 hores aproximadament arribaran a la Plaça de la Vila on novament se’ls donarà la benvinguda per continuar amb la recollida de cartes de tots els nens i nenes. I ja l’endemà, a partir de les 9 hores, tindrà lloc el repartiment de regals. Els Reis Mags repartiran casa per casa les joguines i regals que els han estat prèviament sol·licitats pels nens i nenes. Aquest any el repartiment començarà pel Barri de l’Eixample, per la Plaça de l’Església i per les urbanitzacions de Llevant i Ponent.

Aquests actes estan organitzats per l’Associació d’Antics Alumnes de La Salle i el Departament de Festes.

 

Parc de Nadal i Nadalesport

El XXI Parc de Nadal comptarà amb jocs, inflables, tallers, ludoteca, karaoke... Les activitats programades en aquest parc van per a nens des d’un any i per a joves fins a 12 anys. El Parc estarà obert al Palau Municipal d’Esports els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre, de 16 a 20 hores. El preu per assistir-hi un dia és de 4 euros i no es permet l’entrada de nens i nenes sense vigilància d’un adult o tutor. El Parc de Nadal està organitzat pel Grup Arrels i el Departament de Festes.

Pel que fa al Nadalesport, el Nadal al Palau d’Esports de Cambrils, es programa en dos grups d’edat: de 3 a 8 anys i de 9 a 14. Tindrà lloc els dies 28, 29 i 30 de desembre de 2015 i 4 i 5 de gener de 2016 de 9 a 13 hores. El preu per assistir a aquesta activitat és de 27,50 euros. Pel que fa al preu del servei de guarderia per a 5 dies és de 10 euros, mentre que el servei de guarderia d’un dia és de 3 euros. Per tal de rebre més informació o formalitzar les inscripcions les persones interessades es poden dirigir al Palau Municipal d’Esports. El Nadaelesport està organitzat per l’Institut Municipal d’Esports de Cambrils.

 

Cap d’Any Jove

Per tal d’acomiadar l’any, el diumenge 27 de desembre tindrà lloc el Sant Silvestre Nadant-Últim bany de l’any. Serà a la platja del Cavet. A les 11:30 hores tindrà lloc la concentració dels participants i a les 12 hores l’inici de la prova amb un recorregut de 200/300m amb dues boies, bany no competitiu. Es tracta d’una activitat oberta que organitza el Cambrils Club Natació.

I per acomiadar l’any com es mereix, el dijous 31 de desembre, a partir de la una de la matinada, hi haurà la Revetlla de cap d’Any amb DJ Chavo, Septimo A i el Show Especial de PDPeixampler. El preu de l’entrada és de 10 euros anticipada i de 12 el mateix dia de taquilla. La revetlla està organitzada pel Departament de Joventut.