La jornada central de la Festa Major acabarà al vespre amb un espectacle musical a càrrec de La Nova Trinca. Serà a les a les 20h al Parc del Pescador

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

La Festa Major de Cambrils viurà entre avui dimarts i demà dimecres el seu punt més àlgid. I és que arriben els actes centrals d’aquesta tradicional festa major amb arrels marineres.

Aquesta nit tindrà lloc la Revetlla de Sant Pere. A partir de les 23h se celebrarà el ball de Festa Major amb l’Orquestra Marinada i, seguidament, tindrà lloc el ball jove amb el grup de versions La Factoria. Tots ells portaran doncs música ballable de tots els estils i per a tots els públics i edats. Cal destacar que, com a novetat, aquest ball es trasllada enguany al Passeig Marítim, al Port.

I demà, Sant Pere

Demà, a les 8:30h, els carrers del Port es despertaran al so de les Matinades que aniran a càrrec del Ball de Diables Els Cagarrieres, i amb els Gallers de la Colla Gegantera Tota l’Endenga. Es tracta també d’una de les novetats de la Festa Major d’enguany que recupera les matinades.

A les 11h, des de la des de la plaça Mn. Joan Batalla i pels carrers del Port de Cambrils, se celebrarà l’anada a Ofici amb el Seguici Festiu integrat pel Ball de Diables Els Cagarrieres; els Timbalers Cop De Cap; la Colla Gegantera Tota l’Endenga i el seu grup de grallers; i el Ball de Bastons de Cambrils. Acompanyarà el Seguici la Cobla Ministrers de Cambrils. El recorregut que seguiran serà: plaça Mn. Joan Batalla; Frederic Mompou; passeig Miramar; Escales Reials; plaça Marcel·lí Domingo; carrer Consolat de Mar (interior); plaça Catalunya; carrer Miquel Planàs i plaça de l’Església.

En arribar a l’església parroquial de Sant Pere se celebrarà la tradicional Missa Major i, al sortir, tindrà lloc la ballada dels elements festius.

La jornada central de la Festa Major acabarà al vespre amb un espectacle musical que tindrà lloc a les 20h al Parc del Pescador a càrrec de La Nova Trinca.

VI Festa Bastonera Infantil

Els integrants més joves del Ball de Bastons de Cambrils seran els protagonistes dissabte 2 de juliol de la Festa Bastonera Infantil que arriba a la seva sisena edició.

A partir de les 18:30h s’iniciarà la cercavila a la plaça Mn. Batalla que recorrerà diferents carrers del port per finalitzar a les 19:30h al Parc del Pescador de Cambrils on es farà la ballada final. Colles infantils d’arreu de Catalunya es donaran cita en aquesta festa.

I dissabte a la nit... Revetlla Jove!

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils intervé un any més en aquesta festa amb la celebració de la Revetlla Jove.

La cita serà dissabte 2 de juliol a la platja del Regueral. Allà hi actuaran els grups actuals: Afrochi Guawa, la Banda del Coche Rojo i el Guateque Soun’d.

Una nova app per difondre la festa

La informació de la Festa Major es pot consultar també a través de la nova aplicació “Cambrils”, que es pot descarregar per a Andoid i IOS.

Per altra banda, també es pot consultar el programa de la Festa Major a www.cambrils.cat/festes