El port acollirà els actes centrals de Sant Jordi el mateix dissabte 23 d’abril

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Els actes per celebrar la Diada de Sant Jordi a Cambrils tindran tres escenaris principals. El divendres 22 d’abril se celebraran ja algunes activitats prèvies al Casal de la Gent Gran i a la Biblioteca Municipal.

A l’entrada del Casal de la Gent Gran de Cambrils, el dia 22 a partir de les 9 hores, tothom qui ho vulgui podrà adquirir roses solidàries. Un cop més els Amics de la Gent Gran posen a la venda les ‘Roses contra l’oblit’, que es poden comprar a un preu de 4 euros. Es tracta d’un activitat a nivell de tot Catalunya que busca promoure una sèrie d’accions solidàries que contribueixen a transformar la realitat de moltes persones grans que se senten soles, a través de sentiments de companyia i afecte.

Al mateix Casal però en aquest cas a les 10 hores, tindrà lloc el Lliurament de premis dels concursos de poesia i narrativa Sant Jordi 2016. També a partir de les 10 hores i fins les 13 hores hi haurà una demostració de plats casolans i de rebosteria a càrrec d’alumnes del taller de cuina. Les racions es vendran a 0,50 cèntims d’euro i les begudes seran gentilesa de la Cafeteria del Casal. També en aquesta franja horària hi haurà una demostració de puntaires del taller de Puntes del Casal. Per acabar d’arrodonir la jornada, a les 11 hores se celebrarà la Cantata de la Coral ‘Les Veus del Casal’ sota la direcció de Marc Guerris.

Ja l’endemà, el Casal continuarà amb la venda de roses a càrrec de la Fundació Amics de la Gent Gran.

A la Biblioteca Municipal... Revetlla de Sant Jordi!

La Biblioteca Municipal de cambrils celebrarà el dia 22 d’abril la IV Revetlla de Sant Jordi. Pel matí, entre les 10 i les 13 hores, la 2a planta de la Biblioteca acollirà una marató de BookTubers, amb alumnes de diferents instituts de Cambrils que seran els encarregats de recomanar lectures. Ja a les 17 hores tindrà lloc el Taller de Sant Jordi per a infants on es podran crear roses, dracs i targetes de felicitació.

I a partir de les 18:30 hores, la Tequeta Teatre representarà un conte teatralitzat. Es tracta de 'La gran fàbrica de les paraules’. Posteriorment, els alumnes de l’Escola de Música i Dansa de Montbrió del Camp interpretaran el musical ‘La ventafocs’ de Roald Dahl’s. La revetlla finalitzarà amb coca i cava per a tots els assistents.

I a la zona del Port...

El port acollirà els actes centrals de Sant Jordi el mateix dissabte 23 d’abril.

Durant tot el dia, tindrà lloc al port el Mercat de Sant Jordi, amb paredes de llibres i flors. Aquesta activitat està organitzada per Cambrils Obert.

A les 12 hores, també a la zona del Port, JAM ens presenta l’espectacle ‘Dragon St’, teatre al carrer. Es tracta d’una divertida història que posa en entredit les moltes llegendes que s’expliquen de dracs i cavallers.

Per acabar, a les 18 hores, tindrà lloc una Ballada de Sardanes amb la Cobla Contemporània i els Amics de la Sardana de Cambrils. Aquesta activitat està organitzada pel Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils.