La flama sortirà a les 20h de la plaça de la Vila, i d’allà es dirigirà cap al Mollet del Rec en cercavila. A l’aparcament d’Horta de Santa Maria es farà ballada de sardanes, fins a les 21h quan començarà l’acte

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes Cultura

La Nit de Sant Joan pràcticament donarà el tret de sortida a la Festa Major de Sant Pere a Cambrils. Com és ja una tradició, demà 23 de juny, a les 18h, una delegació cambrilenca recollirà, a la Plaça de la Llibertat de Reus, el Foc de la Flama provinent del Canigó i el traslladaran fins a Cambrils.

Un cop al municipi, la flama sortirà de la plaça de la Vila on hi haurà la Trobada amb els portadors de la Torxa i l’anada conjunta fins a les Escales Reials del Mollet del Rec, on els rebran les entitats i tothom que hi vulgui participar.

L’animació anirà a càrrec del Grup de Timbals del Ball de Diables Els Cagarrieres. D’aquí, continuarà el recorregut i la cercavila per arribar a les 21 hores al pàrquing d’Horta de Santa Maria, davant l’Ateneu Juvenil, on es posarà el punt i final a la festa.  Les activitats en aquest escenari comencen una hora abans amb una ballada de sardanes. I serà aquí on tindrà lloc la lectura del manifest, l’encesa de la foguera, l’espectacle de foc, la gran ballada conjunta de sardanes i el tast de coca de sucre i vi dolç entre tots els assistents.

Altres activitats destacades de la Festa Major

Una de les activitats que s’impulsen per primera vegada en el marc de les festes de Sant Pere de Cambrils és la Trobada de Bèsties de Foc. Es tracta d’una activitat que organitza el Ball de Diables ‘Els Cagarrieres’. Tindrà lloc dissabte 25 de juny, a partir de les 20.30h, a les escales Reials del port, quan es farà la plantada de les bèsties. A partir de les 22h tindrà lloc la cercavila de foc amb les bèsties participants provinents de: Sant Feliu de Codines, Castelló de la Plana, el Vendrell, Lleida, Tarragona, Vilanova i la Geltrú, Almoster i Perafort. La representació cambrilenca anirà a càrrec de la Farnaca i de la Galera de Foc.

Les bèsties aniran en cercavila pel passeig Marítim fins a la rotonda del Club Nàutic, carrer Ferran Sorts i l’acabament i encesa final es realitzarà a la plaça Mossèn Joan Batalla.

També el mateix dissabte 25 de juny, l’Associació Arjau. Vela llatina de Cambrils organitza l’onzena edició de la Festa de l’Ormeig- Pesca Tradicional de Cambrils. Es tracta d’una activitat de recreació històrica que vol posar en valor la mar i les tècniques i treballs dels pescadors així com els oficis antics que envoltaven aquesta festa. Els assistents podran observar la recreació de la tirada de l’artet, l’estesa de l’art i la subhasta de peix a l’antiga, que anirà a càrrec de La Teca Teatre. L’acte compta amb la col·laboració dels vogadors Vent d’Estrop, del Club Nàutic de Cambrils i de la Confraria de Pescadors. La festa començarà a les 19 hores a la platja del Regueral de Cambrils.

La Festa es començarà pel matí amb el lliurament de banderes de l’Arjau i la presentació de les embarcacions Coloma i Maisus, que enguany s’han incorporat a l’estol llatí cambrilenc. A partir de les 12h, davant la Platja del Regueral hi haurà navegació lliure amb embarcacions de vela llatina que faran la crida a la Festa de l’Ormeig.

Els aficionats a la mar tindran l’oportunitat un any més de conèixer l’activitat dels vogadors amb les regates populars de llaguts 2016, que es realitzen el dia 24 de juny, a partir de les 18h al Port de Cambrils. Finalitzades les regates populars, tindrà lloc l’exhibició de regates infantils i cadets. En finalitzar la festa, tindrà lloc a les Escales Reials la Diada Castellera amb els Xiquets de Cambrils i amb la colla jove convidada Xiquets de Vilafranca.

La Revetlla de Sant Pere al Passeig Marítim

Una de les novetats de la Revetlla de Sant Pere d’enguany és que es trasllada fins a un emplaçament més emblemàtic, el Passeig Marítim del Port de Cambrils. Enguany el Ball de Festa Major anirà a càrrec de l’Orquestra Marina, a partir de les 23h. Seguidament hi haurà el ball jove amb el grup de versions La Factoria, que portaran música ballable de tots els estils i per a tots els públics i edats.

L’endemà, a les 8,30 hores, els carrers del Port es despertaran al so de les Matinades que aniran a càrrec del Ball de Diables Els Cagarrieres, i amb els Gallers de la Colla Gegantera Tota l’Endenga. A les 11h, des de la des de la plaça Mn. Joan Batalla i pels carrers del Port de Cambrils, se celebrarà el Seguici Popular, per arribar a les 12 hores a l’església parroquial de Sant Pere amb la tradicional Missa Major. Al sortir de missa, tindrà lloc la ballada dels elements festius.