Familiars i amistats del petit Adrià han organitzat tres jornades consecutives per donar sang del 28 a 30 d’abril al pavelló municipal. Cal reservar hora prèviament a l’enllaç del Banc de Sang https://www.donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita. Els i les donants menors de 40 anys també podran aprofitar la donació per inscriure’s al registre de donants de moll d’os. Les persones que tenen càncers de la sang necessiten sang per als tractaments i també poden requerir un trasplantament de moll d’os.

  • Categoritzat com: Comunicació Salut pública

Cambrils demostrarà la seva solidaritat en tres jornades de donació de sang consecutives els propers dies 28, 29 i 30 d’abril de 10 a 14 i de 16 a 20 hores al Pavelló Municipal d’Esports.

Aquesta campanya especial de donació de sang l’han motivada els familiars i amics de l’Adrià, un nen que tot just el dia 30 farà 6 anys i que pateix una leucèmia.

Qui hi vulgui participar cal que s’inscrigui al web https://www.donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita. D’aquesta manera, el Banc de Sang evita acumulacions de persones en l’espai de donació.

El formulari per donar sang es pot descarregar des d’aquest enllaç des de casa i portar-lo ja emplenat. També hi hauran formularis impresos al pavelló per a les persones que no el portin.

Registre de donants

Les persones malaltes com l’Adrià necessiten sang i components sanguinis per al seu tractament. A més, en el seu cas també requereix un trasplantament de medul·la òssia.

Ara els metges estan buscant un donant compatible entre els 32 milions de donants registrats. Però la família de l’Adrià vol aprofitar el cas del seu fill per sensibilitzar sobre la importància que les persones sanes, i menors de 40 anys, s’inscriguin com a donants al registre de donants de medul·la òssia.

El donant ideal és un home jove. Les inscripcions al registre de donants de medul·la òssia es poden fer a la mateixa campanya, abans de fer la donació de sang.

#JoEmQuedoaCasa

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que la Covid-19 es transmetre per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Més informació:

Deu coses que has de saber abans de fer-te donant de moll d’os
www.bancsang.net/blog/deu-coses-que-has-donant-moll-dos

Donant de sang, aquests dies ets imprescindible
www.bancsang.net/blog/us-animem-donar-sang-normalitat-aquests-dies