L’Ajuntament de Cambrils es va adherir a l’entitat en el Ple Municipal del passat mes de setembre. Un dels objectius de l’AMTU és donar suport tècnic i assessorar els ens locals per contribuir a millorar la mobilitat dels municipis catalans.

  • Categoritzat com: Transport i Mobilitat (Aparcam)
  • Serveis associats: Aparcaments i Mobilitat de Cambrils

L’Ajuntament de Cambrils ha encarregat a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) que faci una auditoria sobre el servei de transport urbà de Cambrils i la possibilitat d’implantar un servei de transport a demanda. L’encàrrec ha estat un dels temes centrals de la reunió que han mantingut aquest dimarts el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Cambrils, Enrique Arce, i el director general de l’AMTU, Joan Serra, acompanyats del director tècnic de l’associació de municipis, Carles Labraña.

Aquesta és la primera reunió conjunta d’ambdues entitats, després que, en la sessió plenària del passat 29 de setembre, l’Ajuntament de Cambrils aprovés la seva adhesió a l’AMTU. Un dels principals objectius de l’AMTU és donar suport tècnic i jurídic als seus associats. Per tant, l’AMTU assessorarà a partir d’ara l’Ajuntament de Cambrils en tot allò que faci referència a la mobilitat i el transport públic del municipi.

En aquesta primera reunió de treball, l’Ajuntament de Cambrils ha manifestat la voluntat d'avaluar l'eficiència de l'actual model de mobilitat al municipi, i com es pot fer més eficient i sostenible. En aquest sentit,  el regidor Enrique Arce ha afirmat que “tenim un municipi amb molt territori i urbanitzacions disperses i, per tant, volem explorar la viabilitat d'un transport a la demanda que sigui més eficaç i respongui a les necessitats reals dels nostres ciutadans, i creiem que l'AMTU ens pot ajudar en aquest sentit".

De la seva part, Joan Serra ha dit que “des de l’AMTU posem a l’abast de l’Ajuntament de Cambrils tota la nostra expertesa per contribuir a millorar la mobilitat del municipi”. Serra ha recordat que “l’AMTU és una de les entitats de referència en la implementació de serveis de transport a demanda a Catalunya, i a més ara hem posat en funcionament l’app Flexitransport, amb la qual aconseguim més immediatesa i eficiència en aquest tipus de serveis”.

L’AMTU és una associació d’ens locals d’àmbit nacional català, que treballa per la millora de la mobilitat, del transport públic i les seves infraestructures, especialment en el transport urbà, d’arreu de Catalunya. Per això, l’AMTU compta amb un departament tècnic de primer nivell especialitzat en l’elaboració de plans de millora, estudis de demanda i econòmic-financers, auditories, o seguiments del servei, entre d’altres. A més, també elabora projectes d’implantació de nous serveis, ja siguin línies urbanes, urbanets, serveis interurbans o de transport a demanda (TAD).

A més, l’AMTU té la voluntat de representar la veu conjunta de tots els municipis catalans i, per tant, està oberta a tots als municipis i entitats municipals que voluntàriament decideixin formar-ne part.

Actualment l’AMTU agrupa 148 ens locals, d’entre els quals també hi ha l’Ajuntament de Reus, que es va adherir l’any passat. Altres municipis de la demarcació de Tarragona que formen part de l’AMTU són: Cunit, La Bisbal del Penedès, Sant Jaume d’Enveja i Torredembarra. A més, els consells comarcals del Baix Penedès i la Conca de Barberà també en formen part.