L’Ajuntament de Cambrils i l’associació Hammada han organitzat una festa a l’Esquirol Park (Vilafortuny) demà divendres a la tarda. Un total de 22 infants viuran amb famílies d’acollida de diferents municipis en el marc del programa Vacances en Pau.

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

L’Ajuntament de Cambrils i l’ONGD Hammada han organitzat una festa demà divendres, 19 de juliol, per donar la benvinguda als 22 nens i nenes sahrauís que passaran l’estiu amb famílies d’acollida del Camp de Tarragona en el marc del programa Vacances en Pau. La festa començarà a les 17 hores amb jocs, atraccions i gelats pels infants sahrauís i els seus germans d’acollida. A les 18 hores es portarà  a terme l’acte de benvinguda oficial i a les 18:30 hores el Doctor en Història Alberto Maestre presentarà el llibre “Un Pueblo Abandonado” sobre el Sàhara Occidental.

L’objectiu les colònies sahrauís organitzades per Hammada és que durant l’estiu els infants deixin la dura realitat dels camps de refugiats on viuen, al mig del desert del Sàhara, tinguin l’oportunitat de conèixer la vida fora del desert, accés a atenció mèdica adequada i un reforç de la seva alimentació amb una dieta equilibrada. Al mateix temps, l’estada contribueix a educar els nens i nenes catalans en el valors de la solidaritat i el compromís, i a apropar a la ciutadania la problemàtica del poble sahrauí.

Hammada és una entitat solidària sense ànim de lucre creada per ajudar les famílies sahrauís que viuen exiliades en els campaments de refugiats de Tinduf al desert del Sàhara i per donar suport a la seva lluita per la independència del Sàhara Occidental. L’ONGD té seu a Cambrils i forma part del consell consultiu Cambrils Ciutat Solidària.