Un total de 28 restaurants oferiran menús especials al voltant d’aquesta hortalissa del 9 al 25 de març. La plaça del Pòsit acollirà el tast de paelles encarxofades el 18 de març.

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica

Farcides de llagostins, gratinades, fregides, al forn, en una caldereta de cigrons i cloïsses, amb arròs negre, a baixa temperatura amb ou de guatlla, confitades amb oli d'oliva i romesco, cruixents o en crema, amb bacallà o amb suquet de peix. Del 9 al 25 de març una trentena de restaurants de Cambrils oferiran menús per assaborir la carxofa en el marc de les sisenes jornades gastronòmiques “Encarxofa’t a Cambrils amb molt de gust”.

Els comensals podran triar entre una àmplia varietat de propostes, tradicionals i d’avantguarda, basades en una de les hortalisses més  gustoses i saludables de la cuina mediterrània. A més, el diumenge 18 de març a partir de les 11 hores, a la plaça del Pòsit hi haurà un tast de paelles encarxofades elaborades de la mà dels diferents restaurants participants en la campanya.

La carxofa és un producte de temporada fortament arrelat al territori. La varietat utilitzada a la zona és la blanca de Tutela que, conreada a nivell del mar i amb les condicions agroclimàtiques de l’entorn, produeix una carxofa tendra, amb molt de gust i de qualitat extraordinària. Es tracta d’un producte propi de l’horta cambrilenca que excel.leix encara més maridat amb la cuina d’arrossos, fideus i guisats de peix.

Les jornades de la carxofa formen part del calendari gastronòmic de Cambrils, que busca donar a conèixer els productes de temporada al mateix temps que es promociona la gastronomia i el territori. La clau de l’èxit de les jornades és la combinació entre productes de primera qualitat, cuiners de prestigi, i els atractius de la destinació.

Cal destacar que l’any passat les jornades Encarxofa’t a Cambrils van rebre el premi a la millor iniciativa gastronòmica de l’Acadèmia de la Gastronomia de Tarragona. El guardó reconeix el treball en equip entre l’hostaleria, els productors i l’administració per promocionar la gastronomia.

Restaurants participants

NOM RESTAURANT

ADREÇA

ACUAMAR

C/ Consolat de Mar, 66

BEC D'OR

C/ Riera de Riudecanyes, 5

CAL TENDRE

C/ Ramon Llull, 10 Baixos 2

CAN BOSCH

Rambla Jaume I, 19

CAN SOLÉ

C/ Ramon Llull, 19-21

CASA GALLAU

C/ Pescadors, 25

CASA MACARRILLA 1966

C/ Barques, 14

CASA PORT

C/ Sant Pere, 5

CLUB NÀUTIC CAMBRILS

Passeig Miramar, 5

DOFÍ VERD

Rambla Jaume I, 35

EL PESCADOR

C/ Drassanes, 14

EL PÒSIT

Plaça Mossèn J.Batalla, 3

FONDA MONTSERRAT

C/ Barcelona, 1

GAMI

C/ Sant Pere, 9

GERMANS MIQUEL'S

C/ Consolat de Mar, 28

L'ESPURNA

C/ Pau Casals, 39

L'ORIGINAL, EXPERIÈNCIES GASTRONÒMIQUES

Plaça Mossèn J.Batalla, 5

LA CUINA D'EN JORDI

Av. Mil·lenari, 9

LA PALMERA DE LA LLOSA

C/ Til·lers, 11

LA STIVA

C/ Sant Pere, 7

LES BARQUES

C/ Consolat de Mar, 64

LLOP DE MAR

Passeig Miramar, 8

MASET

C/ Consolat de Mar, 48

MIQUEL

Av.Diputació, 3

MIRAMAR

Passeig Miramar, 30

RINCÓN DE DIEGO

C/ Drassanes, 19

TAVERNA LEKEITIO CAMBRILS

C/ Miquel Planàs, 19

XIRINGUITO RESTAURANT DEL MAR

Camping Joan

Passeig Marítim, 88