El 12 de juliol es recuperarà l’espectacle “Corrandes de mar” d’Oncle’s Band, que es va haver de suspendre per la pluja per Sant Pere. L’acte central serà la tradicional processó de la verge pels carrers del port i per la mar del dissabte al vespre. El programa també inclou la cantada havaneres, la sardinada popular, la ballada de sardanes, la diada castellera i el concert diatònic.

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

Sant Pere dona pas a la Mare de Déu del Carme. Del 12 al 16 de juliol, Cambrils continuarà exhibint les seva tradició marinera amb la celebració de la festa en honor a la patrona dels pescadors i la gent de mar. 

El programa d’actes s’iniciarà el proper dimecres 12 de juliol a les 21 hores a l’auditori del Parc del Pescador amb el nou espectacle d’Oncle’s Band, “Corrandes de mar”, que s’havia previst el dia de Sant Pere però es va haver de suspendre per la pluja. La banda cambrilenca, amb el seu particular estil còmic, oferirà un repertori de cançons que parlen de la mar amb ritmes tan variats com havaneres, valsets, salomes, blues, pop, swing i folk.

El divendres 14 de juliol hi haurà la tradicional cantada d’havaneres amb els grups Crema Catalana i Sons de l’Havana, amb degustació de rom cremat, que enguany canvia de lloc i es trasllada al passeig de les Palmeres.

L’endemà dissabte la jornada començarà a les 9 hores amb una sardinada popular a la Llotja de Pescadors. A les 19 hores es farà la missa en homenatge a la patrona i a continuació la cantada de goigs a càrrec de la Capella Polifònica. Seguidament, el repic de campanes anunciarà la sortida de la Mare de Déu.

L’acte central serà la tradicional processó pels carrers del port i pel mar, per honorar la verge i demanar-li protecció davant els perills de la mar. La processó, que se celebra en dissabte per facilitar la participació dels pescadors, s’iniciarà a la plaça de l’Església de Sant Pere i es dirigirà al Moll de Ponent per continuar per mar i fer l’ofrena a la Mare de Déu (recorregut: carrer Mn. Planas, plaça del Pòsit, carrer Pescadors,  passeig Miramar,  Moll de ponent - passeig Miramar, carrer St. Jordi, carrer Mn. Planas, plaça de l’Església).

La processó comptarà amb la participació de Nyanyos Timbalers, Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils, Club Rem Cambrils, dones, nens i nenes pescadores, la confraria de la Mare de Déu del Carme, la Cobla Reus Jove,  Pubillatge i autoritats de  Cambrils, i les embarcacions dels pescadors i de Club Nàutic.

Per acabar el dissabte, a les 22:30 hores, la Cobla Reus Jove i els Amics de la Sardana protagonitzaran la ballada de sardanes a la plaça del Pòsit.

El diumenge, coincidint amb la Diada de la Mare de Déu del Carme, s’oferirà la missa en homenatge a la patrona. A les 12:30 hores la plaça Mossèn Batalla acollirà la Diada Castellera dels Xiquets de Cambrils i els Torraires de Montblanc. Finalment, a les 20 hores, el concert de Betzuca, en el marc del cap de Setmana Diatònic, posarà punt final a la festa.

A més, fins el 28 d’agost, es pot visitar l’exposició “La mar fa illetes en terra de barquetes” de Queralt Osorio a la Torre del Port. La mostra recull les il·lustracions del llibre “Paraules de mar” del músic cambrilenc Carlos Ventura Rom.

Podeu consultar tot el programa a https://www.cambrils.cat/ca/serveis/festes

programacarme.jpg