L’Arxiu Municipal ja ha recollit 84 vídeos i 110 imatges digitals de carrers buits, homenatges o treballs de voluntariat, entre altres. La documentació digital es pot enviar a arxiu@cambrils.org o penjar a les xarxes socials amb l’etiqueta #arxiucambrils.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Arxiu

La campanya Arxivem el moment impulsada per l'Arxiu Municipal de Cambrils ja ha recollit un total de 3’86 GB de documentació digital relacionada amb el confinament i la solidaritat de la població. Aquest considerable volum documental reflecteix la sensibilitat de Cambrils en favor de deixar constància d’allò que afecta al municipi. La campanya es va iniciar el mes de març amb una crida a la ciutadania per documentar el moment tant excepcional que estem vivint aquests dies.

Fins a la data tota la documentació recollida ha estat en format digital a conseqüència de les restriccions de mobilitat que no permeten recollir documents físics. Destaca la gran quantitat de vídeos que documenten el confinament, amb un total de 84, que per si sols suposen 3 GB d’informació.

Les imatges mostren carrers de Cambrils buits en dies tan senyalats com Dijous Sant, vistes del port de Cambrils, accions de la Policia de Cambrils felicitant a nenes, nens i persones d’edat avançada en el dia del seu aniversari, els homenatges que cada dia a les vuit de la tarda la ciutadania ofereix als professionals de la sanitat i cossos de seguretat o la campanya #joemquedoacasa del Pàdel Cambrils.

La documentació fotogràfica recuperada fins a la data ascendeix a 110 imatges digitals. Les fotografies il·lustren l’estat dels carrers, persones treballant o fent voluntariat en favor de la comunitat, iniciatives de cursos particulars, com per exemple el de patchwork impulsat per Montserrat Forcadell Blasco i aniversaris de persones, entre d’altres.

Altra documentació rebuda a senyalar són alguns dibuixos infantils i cartells amb avisos de les xarxes d’ajuda mútua que fan algunes associacions veïnals del municipi així com un document d’àudio amb una explicació del confinament.

Aquesta resposta de la ciutadania de Cambrils ha portat a l’AMCAM a continuar amb aquesta iniciativa, orientada a totes aquelles persones i empreses que d'una manera desinteressada o professionalment contribueixen a documentar, eradicar, mitigar o prestar suport a la ciutadania en aquest moment tan complicat.

Amb aquesta acció es pretén que les iniciatives ciutadanes de solidaritat i suport no quedin a l'oblit. Al contrari, l’objectiu és documentar-les per tal que futures generacions tinguin constància del que va fer Cambrils per ajudar-se en temps difícils.

Recordem que la documentació digital pot ser enviada a l'adreça de correu electrònic arxiu@cambrils.org o mitjançant les diferents xarxes socials amb l’etiqueta #arxiucambrils. Presencialment es recollirà documentació una vegada finalitzi l’actual situació de confinament.