L’associació Afectats per la Fibromiàlgia de Cambrils instal·larà una taula informativa a la plaça del Pòsit el dissabte 12 de maig

  • Categoritzat com: Comunicació Salut pública

L’associació Afectats per la Fibromiàlgia de Cambrils (AFICAM) instal·larà dissabte, 12 de maig, un punt informatiu a la plaça del Pòsit  per commemorar el Dia Mundial d’aquesta malaltia reconeguda per l’OMS des de l‘any 1992.

L’activitat, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils, es portarà a terme de 10:30 a 14 hores i servirà per donar a conèixer la malaltia, l’associació i el programa d’activitats que organitza durant tot l’any. A més, a la taula informativa es podran adquirir diferents manualitats fetes per  les mateixes persones associades amb l’objectiu de recaptar donatius per l’entitat.

Què és la fibromiàlgia?

La fibromiàlgia és una malaltia de causa desconeguda. El símptoma principal és el dolor en localitzacions anatòmiques concretes. El dolor tendeix a ser difús i persistent, cremant, punxant o penetrant. Les regions freqüentment més afectades són lumbars, cervicals, espatlles, genolls, cuixes i braços. El dolor en general empitjora amb el fred, les infeccions, l'estrès i la manca de son.

Un altre símptoma que és típicament associat amb el dolor és cansament o fatiga crònica, amb cap causa per justificar-ho.

Actualment no existeix una cura per la malaltia i tots els tractaments empleats són per controlar els símptomes i el dolor.

L’Associació d’Afectats de la Fibromiàlgia de Cambrils dóna suport a les persones afectades i durant tot l’any organitza un ampli ventall d’activitats per donar a conèixer la malaltia i conscienciar sobre les necessitats que tenen les persones que la pateixen.

Entre les accions que realitzen per millorar la qualitat de vida de les persones afectades, destaquen la gimnàstica adaptada, que té lloc al Pavelló Municipal d’Esports i les reunions setmanals al Centre Cultural per fer activitats com tallers d’autoestima amb psicòlegs especialitzats, manualitats, converses i accions de sensibilització.