L’alcaldessa ha llegit un manifest institucional acompanyada de regidors i regidores del consistori

  • Categoritzat com: Comunicació Igualtat
  • Serveis associats: Igualtat

La lectura del manifest institucional del Manifest del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ ha tancat aquests migdia els actes programats per l’Àrea de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils per defensar els drets d’aquests col·lectius i reivindicar els valors de la igualtat, el respecte, al diversitat, al llibertat i la no discriminació. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, acompanyada per regidors i regidores del consistori, ha llegit el text a les portes de l’Ajuntament, on des de dimarts hi ha la bandera irisada amb el lema “Som diferentment iguals”.

El manifest

Des que el 1969 es produïssin els disturbis de Stonewall, a Nova York, la comunitat mundial commemora, cada 28 de juny, una jornada de reflexió amb l'objectiu de visibilitzar els valors universals de la igualtat, el respecte, la diversitat, la llibertat i la no discriminació.

Malgrat el progressiu reconeixement dels drets de les persones LGBTI en el sistema de protecció de drets de les Nacions Unides, en els darrers trenta anys, i particularment, a Europa, la diversitat d’identitat de gènere i d’orientació sexual, segueix sent víctima d'una brutal intolerància i discriminació soferta, en diferents formes i manifestacions, per lesbianes, gais, bisexuals, transexuals i intersexuals.

Els Governs Locals, estem compromesos en el reconeixement legal dels drets del col·lectiu LGBTI, i lamentem que aquest reconeixement d'aquests drets, no s'hagi produït a nivell universal, ni de manera plena.

És necessari avançar cap al reconeixement i protecció universal de la diversitat sexuals i/o de gènere desenvolupant polítiques públiques i implementant serveis que assegurin la igualtat efectiva de totes les persones, amb independència de la seva orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere, com a element essencial per a la convivència, el progrés i el desenvolupament social que tota societat democràtica precisa.

És precisament en aquest context d'igualtat efectiva, on els Ajuntaments, com a  porta d'entrada directa del sentir de la ciutadania, estem cridats a dur a terme un paper clau per garantir la convivència ciutadana, la no discriminació, i la garantia real i efectiva dels drets de les persones LGBTI.

Els Governs Locals de Catalunya, en base a la Llei 11/2014, per garantir els drets de les persones LGBTI i  per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia som agents essencials en el disseny i el desenvolupament de polítiques transversals i estratègiques, que donin resposta a les necessitats i expectatives dels col·lectius LGBTI.

En aquest marc legal, i de convicció social, des de l’Ajuntament de Cambrils manifestem el nostre compromís en la instauració de polítiques i recursos específics a favor de la diversitat sexual i la no discriminació de les persones per la seva orientació sexual, d’identitat i/o expressió de gènere, a través del desenvolupament de programes i projectes d'atenció, informació, formació i sensibilització, que facin de la nostra ciutat, un espai respectuós i segur, per a la diversitat de gènere i d’orientació sexual.

En un dia tan significatiu com avui, reiterem la nostra ferma determinació d'avançar en la superació de les barreres que encara perviuen, treballant, des del nostre àmbit competencial, en col·laboració amb el Govern, implementant les polítiques, recursos i iniciatives necessàries per garantir la igualtat efectiva de les persones a la nostra ciutat.

Avui és un dia important per mostrar l’orgull personal i col·lectiu de ser i mostrar-se tal i com una persona es sent, des de la plena llibertat, i amb l’exigència del respecte social, per que com indica la nostra bandera tothom SOM DIFERENTMENT IGUALS.”