Des d’aquest matí es pot veure un crespó rosa a la façana de l’Ajuntament. L’objectiu és conscienciar a la població sobre l’impacte que té aquesta malaltia i la importància del diagnòstic precoç. El departament de Salut Pública col·labora en campanyes de sensibilització amb l’AECC – Catalunya.

  • Categoritzat com: Comunicació Salut pública

L’Ajuntament de Cambrils commemora el Dia Internacional de la lluita contra el Càncer de Mama amb l'objectiu de crear consciència i promoure l’autoexploració, l’accés a controls, diagnòstics i tractaments oportuns i efectius.

Un any més l’Ajuntament de Cambrils es suma a la lluita contra el tumor més freqüent en les dones occidentals. Des d’aquest matí es pot veure un crespó rosa a la façana de l’Ajuntament, que estarà penjat durant tota la setmana per sumar-se a la lluita contra contra el tumor més freqüent en les dones occidentals.

L’objectiu és sensibilitzar a la població sobre l’impacte que té aquesta malaltia en la societat i sobre la importància de la investigació i el diagnòstic precoç, ja que una de cada vuit dones tindrà càncer de mama al llarg de la seva vida. Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el càncer de mama representa el 16% de tots els càncers en pacients femenines i des de fa anys ha anat en creixement pel que fa a estadístiques.

L’autoexploració salva vides

Afortunadament aquest tipus de càncer es pot detectar molt abans que aparegui cap símptoma gràcies a proves com les mamografies o les autoexploracions. Per aquest motiu, és important realitzar-se autoexploracions dels pits una vegada al mes, per detectar un possible volum o alguna decoloració o enrogiment estrany. També és important acudir als serveis mèdics per portar els controls periòdics oportuns.

La taxa de supervivència és de més del 90%

Més del 90% de les persones que han passat un càncer de mama continuen vives cinc anys després d’haver estat diagnosticades. És important sensibilitzar a la societat que s’ha de continuar destinant fons per la investigació i per donar suport a la persona malalta durant el procés, així com incidir en una detecció precoç per tal de millorar el pronòstic i la supervivència.

El departament de Salut Pública municipal col·labora amb campanyes de sensibilització amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) a Catalunya, que disposa d'una sèrie de serveis i programes per a l'atenció integral de les persones amb càncer de mama. L’associació inverteix en recerca i proporciona informació a les persones malaltes i familiars, donant suport i acompanyament (atenció psicològica i social, orientació mèdica, vídeos de cures estètiques).

Campanya «Treu pit per elles»

En el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, l'Associació Espanyola Contra el Càncer posa en marxa la campanya "Treu pit per elles". Es vol reprendre el  moviment de dones dels anys 70 perquè, ara més que mai, es doni suport a les dones amb càncer de mama i sàpiguen que no estan soles perquè hi ha milers de persones al seu costat.

Enguany la celebració ve marcada per la Covid-19 i es volen potenciar les xarxes socials com a escenari per mostrar el suport social a totes aquestes persones afectades amb un simple gest: una foto, amb la mà al pit i el hashtag #sacapecho. A més, els que vulguin sumar-se a la campanya "Treu pit per elles", també podran trobar els productes solidaris a la botiga en línia de l'AECC o fer una donació per la investigació i suport.