Des d’aquest matí es pot veure un crespó rosa a la façana de l’Ajuntament. El departament de Salut Pública col·labora en campanyes de sensibilització amb l’Associació Espanyola Catalunya Contra el Càncer.

  • Categoritzat com: Comunicació Salut pública

El 19 d’octubre, com cada any, es commemora del Dia Contra el Càncer de Mama, com a recordatori del compromís de tota la societat en la lluita contra el càncer de mama. Un any més l’Ajuntament de Cambrils se suma a la lluita contra el tumor més freqüent en les dones occidentals. Des d’aquest matí es pot veure un crespó rosa a la façana de l’Ajuntament que estarà penjat durant la propera setmana per tal de sensibilitzar a la població sobre l’impacte que té aquesta malaltia en la societat.

Actualment el càncer de mama se situa al segon lloc en incidència a Espanya per damunt del càncer de pròstata, amb 32.825 càncers nous en 2018, versus els 25.000 al 2012. Per tant, entre 2012 i 2018 hi ha hagut un increment del 30% de casos.

És important destacar que el 16% de les dones diagnosticades de càncer de mama al 2017 tenien una situació de risc socioeconòmic al moment del diagnòstic. Això implica que, a banda de la situació emocional i de salut que es pateix durant la malaltia, augmenta la despesa derivada d’aquesta en 150€ al mes.

El 90% de les persones que han passat un càncer de mama continuen vives cinc anys després d’haver estat diagnosticades i aquesta xifra s’entén com a taxa de supervivència. És important sensibilitzar a la societat que s’ha de continuar recaptant fons per la investigació i per donar suport a la persona malalta durant el procés.

El departament de Salut Pública col·labora amb campanyes de sensibilització amb l’Associació Espanyola Catalunya Contra el Càncer (AECC), que disposa d'una sèrie de serveis i programes per a l'atenció integral de les persones amb càncer de mama proporcionant informació als/les malalts/es i familiars, donant suport i acompanyament (atenció psicològica i social, orientació mèdica, vídeos de cures estètiques) i invertint en recerca, l'única via que a llarg termini curarà el càncer de mama.

#contigodoylacara

Com cada any, l'AECC ha posat a la venda diversos objectes “roses” per recaptar fons: ulleres solidàries, polsera que es pot personalitzar o un pac de bolígraf i llibreta, entre altres. L'associació busca, a més, el compromís de tota la societat per transmetre tot el suport als i les pacients i familiars que estan passant per un procés oncològic derivat d’un càncer de mama, i poder recollir fons per prestar atenció psicològica professional i gratuïta.

Aquests materials es poden adquirir a través d'aquest enllaç https://sumatealrosa.com/es/ o en qualsevol de les 52 seus provincials de l'AECC.