Del 25 de novembre al 8 de desembre un total de 26 restaurants oferiran menús enromescats per reivindicar les arrels de la cuina cambrilenca. La iniciativa recupera el lema turístic històric “Sol, marinada i romesco”.

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica Turisme

L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau; la regidora de Promoció Econòmica, Carme Cros, i representants de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, han presentat avui la primera edició de les jornades gastronòmiques del romesco de Cambrils.

A partir de dilluns i fins el 8 de desembre, un total de 26 restaurant oferiran menús tancats de diferents preus basats en el romesco en salsa freda o plat cuinat. Es tracta d’un menjar arrelat a la tradició marinera de Cambrils, com demostra el lema turístic històric “Sol, marinada i romesco”, que ara es recupera amb les jornades.

L’alcaldessa i la regidora han destacat l’aposta de l’Ajuntament “per treballar colze a colze amb el sector de la gastronomia” i establir un calendari gastronòmic durant els mesos menys turístics. Les jornades del romesco se sumen a altres iniciatives que s’han posat en marxa els últims dos anys com les l’Encarfoxa’t a Cambrils, la Mar de Tapes, Jornades Gastronòmiques Peix Blau i dels Fideus Rossos i a les ja consolidades Jornades de la Galera. L’objectiu és desestacionalitzar el turisme i reforçar Cambrils com a capital gastronòmica promocionant la singularitat i l’excel·lència de la seva oferta gastronòmica des d’un punt de vista integral.

El romesco acompanyarà des d'una amanida de llagostins i bacallà, vieira a la planxa o coca de calçots, fins una esqueixada de bacallà, xirles o favetes saltejades amb pernil, passant per l’escarola, l’arròs cremós, el rap, els musclos o un variat de marisc entre altres delícies.

Les jornades reivindiquen les arrels de la cuina de Cambrils, que es remunten a èpoques molt antigues. El mateix terme romesco ve del mossarab que significa barrejar i remenar coses diverses. És un concepte que encaixa amb el patrimoni gastronòmic el municipi, que compta amb un ampli i divers ventall de restaurants, cadascun amb el seu estil propi oferint als seus clients aplicacions gastronòmiques amb romesco.

La restauració a Cambrils continua essent  un dels sectors d’activitat econòmica més dinàmics i amb més potencial de creació d’ocupació i de generació de riquesa. Per aquest motiu, des de l’àrea de Promoció Econòmica i el Patronat de Turisme es treballa activament per donar suport a les iniciatives sorgides d’aquest àmbit. En aquest sentit, l’Ajuntament fomenta la cooperació empresarial i la concertació público-privada a l’entorn del fet gastronòmic  per millorar  els beneficis tant dels agents privats com dels públics.

Els restaurants participants són Acuamar, Al Punt, Bec d'Or, Bresca, Cal Sisco, Can Bosch, Casa Gallau, Casa Macarrilla, Casa Port, Club Nàutic, Duomo, El Morter, El Pescador, El Pósito, Gami, Germans Miquel's, Hotel Rovira, L'Espurna, La Galera, La Palmera de la Llosa, Lekeitio, Les Barques, Miramar, Montserrat, Rincón de Diego, Xavier Macarrilla.