L’acte també va servir per acomiadar els predecessors i predecessores, que van haver d’allargar un any el seu mandat a conseqüència de la pandèmia. L’Ajuntament ha volgut mantenir aquest acte tradicional, tot i haver suspès la Fira Multisectorial. Camí Cruz i Diego Alejandro Rivera van ser proclamats Pubilla i Hereu de Cambrils 2021.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

Cambrils va celebrar diumenge la Festa del Pubillatge amb l’elecció de les noves pubilles, hereus, damisel·les i fadrí i el comiat de les pubilles i hereus que han representat el municipi durant el 2019 i 2020.

Habitualment aquest acte d’elecció del Pubillatge s’inclou en el Pregó de la Fira, però enguany s’ha hagut de suspendre per segona vegada la Fira Multisectorial i per tant també el Pregó, a causa de les restriccions.

Tot i això, l’Ajuntament ha volgut mantenir la tradició i celebrar els 55 anys de Pubillatge a Cambrils. L’acte va comptar amb l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Cultura i Festes, Cinta Ballesté, i representants del Foment de les Tradicions Catalanes: el delegat de les comarques tarragonines, la Pubilla de Tarragona 2019/2020, i la Damisel·la de Bot 2020.

La Pubilla i l’Hereu

Camí Cruz va ser escollida com a Pubilla 2021 i Diego Alejandro Rivera com a Hereu. Les damisel·les són Alba Queralt, Paola Ramirez i Xènia Rodrigo (presentada pel Ball de Diables Cagarrieres). Aquest 2021 es van presentar 4 candidates a pubilla i 1 candidat a Hereu i excepcionalment, tal i com consta a les bases es va proclamar una pubilla i tres damisel·les per sorteig.

En la categoria infantil, Dèlia Luna Córdoba es va proclamar com a Pubilla i Pol Miró, com a Hereu. Les Damisel.les infantils són Aina Moya, Ariadna Isabella Rofes, Íngrid Higueras, Núria Busquets i Arlet Franch, i el Fadrí infantil és Arnau Higueras.

L’acte també va servir per acomiadar les pubilles, hereus, damisel·les i fadrins de Cambrils escollits durant el pregó de la Fira del 2019, que van ampliar el mandat el 2020 a conseqüència de la pandèmia i davant la impossibilitat d’escollir nous representants per mantenir viva la tradició.

Les Pubilles i Hereus sortints són Paula Torné Andreu (pubilla), Jofre Salsench Ivern (Hereu), Núria Martínez Tallada (damisel·la), Arlet Franch Segura (pubilla infantil), Liam Xing Garcia Muñoz (hereu infantil), Irene Gómez Pasarrius, Íngrid Higueras Piñol, Llura Peralbo Fortuny i Noa Ruiz Rodríguez (damisel·les infantils) i Pol Miró Piñol (fadrinet).