La programació s’ha hagut d’adaptar a formats que garanteixin el compliment de les mesures de seguretat necessàries. Els diferents grups que organitzen la festa han decidit suprimir la processó de manera consensuada. La Torre del Port i la Vil·la Romana de la Llosa es reobriran al públic amb jornades de portes obertes el cap de setmana 18 i 19 de juliol.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

Els concerts i espectacles itinerants centraran el programa de la Festa Major de la Mare de Déu del Carme de Cambrils, que enguany s’ha hagut d’adaptar a la situació de post-confinament. Des del Departament de Festes de l’Ajuntament han animat als cambrilencs i cambrilenques a guarnir els balcons amb domassos de la Mare de Déu del Carme, flors naturals o de paper, banderetes o qualsevol element que ompli els carrers de color.

La festa en honor a la patrona dels pescadors i mariners començarà el 16 de juliol a les 19 hores amb la tradicional missa a la parròquia de Sant Pere. A continuació, l’habitual ballada de sardanes es convertirà en una audició itinerant a càrrec de la Cobla Reus Jove. El concert, que començarà a les 20 hores, es realitzarà a diferents emplaçaments per poder arribar a més persones sense aglomeracions. L’itinerari s’iniciarà a la plaça del Pòsit, continuarà a la plaça de l’Església i finalment arribarà a la plaça Mossèn Joan Batalla.

El divendres 17 de juliol la Coral Verge del Camí de Cambrils oferirà un concert itinerant pels carrers del barri del Port. En canvi, no s’han pogut mantenir la majoria dels actes del dissabte, 18 de juliol. Davant la situació actual, les confraries, la parròquia i els diferents grups que organitzen la festa decidit de manera consensuada suprimir la tradicional processó de la Mare de Déu pels carrers del port i pel mar. També s’han anul·lat les havaneres a la platja, el rom cremat i la sardinada de dissabte al matí.

En comptes d’aquests actes, s’ha programat l’actuació de dos grups que actuaven a la processó. Per una banda, els timbalers Nyanyos (la colla infantil del grup cambrilenc de percussió Cop de Cap) oferiran una espectacle itinerant pels carrers del port que començarà a les 20 hores davant de la torre del Port.

Per l’altra, l’Agrupació Musical l'Emburgada del Perelló sortirà a les 19 hores des de la Vil·la Romana de la Llosa fent sonar la música pel Passeig Marítim fins la Torre del Port per unir simbòlicament els dos equipaments patrimonials i celebrar festivament que el mateix dissabte reobren al públic amb aforament limitat.

Reobertura de la Vil·la Romana de la Llosa i la Torre del Port

Coincidint amb els actes de la Mare de Déu del Carme i per donar a conèixer la seva reobertura, la Torre del Port i la Vil·la Romana de la Llosa faran jornades de portes obertes els dies 18 i 19 de juliol en el seu horari habitual d’estiu. A més, durant aquests dos dies també s’afegirà a l'accés lliure el Museu Molí de les Tres Eres, en marxa des del mes de juny.

L'objectiu del Museu d'Història de Cambrils és animar a la ciutadania i persones visitants a tornar a gaudir del patrimoni a través dels espais museístics en el marc de la campanya "Revivim, reobrim. Amb la memòria més que mai".

Aprofitant aquesta ocasió especial, la Torre del Port estrenarà la mostra fotogràfica "Joaquim Cabezas. Viure la fotografia", produïda pels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona i l'Arxiu Històric de Tarragona, que es podrà veure del 18 de juliol al 13 de setembre.

Els horaris d’estiu a partir del 18 de juliol de la Vil·la Romana de la Llosa seran de dimarts a dissabte de 10 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores, i diumenge de 10h a 13.30 hores. La Torre del Port i el Museu Molí de les Tres Eres obriran de dimarts a dissabte d’11 a 14 i de 18 a 21 hores i els diumenges i festius d’11 a 14 hores.