La mostra Artistes de Cambrils 2020 i ‘Ladakh’, del fotògraf Miguel Bernús, protagonistes culturals a la Festa Major de la Mare de Déu del Camí

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Cambrils aplega la diversitat aquests dies amb l’estrena de dues noves exposicions. D’una banda arriba la 39a edició de la mostra Artistes de Cambrils, que reuneix com cada any una gran pluralitat de veus i formats artístics, la pròpia diversitat del municipi. De l’altra, la mirada del fotògraf Miguel Bernús a “Ladakh”, a l’Índia, la terra d’una cultura llunyana i molt diferent a l’occidental.

Totes dues exposicions s’estrenen de forma gairebé simultània en el marc de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. “Ladakh”, que arriba de la mà de l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils, es podrà veure a partir de dijous 3 de setembre a la Sala Àmbits. La inauguració està prevista a les 20.00.

'Ladakh’ obre la finestra a la regió més septentrional de l’estat indi de Jammu i Caixmir, i Bernús ofereix una mirada sense prejudicis, que convida als visitants a submergir-se en una cultura que contrasta amb l’occidental en molts sentits. El paisatge és majestuós, més a prop del cel que de la terra. El desert conviu amb la neu, les persones amb els animals i la roca amb les glaceres.

Exposició “Artistes de Cambrils 2020”

L’endemà, divendres 4 de setembre, a les 19 hores, s’inaugurarà la 39a edició de la mostra Artistes de Cambrils a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils. L’exposició col·lectiva consta de pintura, fotografia, ceràmica, dibuix, patchwork, i escultura, entre d’altres.

L’exposició té una llarga trajectòria i s’ha consolidat dins el panorama cultural de la ciutat. L’objectiu de la mostra, que compta amb la participació d’un total de 47 artistes de Cambrils, és impulsar les manifestacions artístiques més properes, facilitar l’espai on poder difondre-les i mostrar la vivesa de la creació.

La mostra és una activitat viva on els artistes van i venen, això fa que sempre tingui un aire diferent, que ens arriba amb es creacions més recents. Es podrà visitar fins el 9 d’octubre.

Artistes participants

Álvaro Ramos, Antonio Ruiz Vaca, Ana Rios, Javier Estera, Jordina Ros , Pere Estadella, Belén Domingo, Nuri Mariné, Obdulia Boada, Francisco Domingo, Conchita Visiedo, Concepció Pallarés, Pepo Argilaguet, Rosana Fuster, Ana Vilallonga, Francesc Marcó,  Marta Fàbregas, Montserrat Recasens, Xavi Castellnou, Jaume Cases, Alberto Insa, Dolors Castells, Jesús Gómez, Gemma Felip, Raquel Sarrà,  Josep Safont,  Ana Ma Morera, Núria Pons, Enric Ferré, Queralt Osorio, Christine Picazo, Linda C. Eatenton, Cori Tàrrec, Agustín Vázquez, Abril Vilà, David Callau, Dafne Jorba, Lluïsa Recasens,  Marta Nolla, Rosa Ma Vilella, Ma Asunción Grifoll, Pepita Morote, Cristina Salvans. A més, el Taller Fang i Mar, amb Ma Asunción García, Beatriu Mar, Ulldegat, Carla de Hass i Queralt Osorio.

La realització de tots els actes i controls d’aforaments estaran sotmesos a les normes sanitàries derivades de la Covid19.