El Servei Local de Català ha tingut 311 inscripcions i s'hi han format 74 parelles lingüístiques

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Servei Local  de Català de Cambrils, que forma part del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL), va celebrar ahir la cloenda dels cursos de català i del Voluntariat per la llengua.

En aquest acte, protagonitzat pels estudiants de català, alumnes de diferents procedències van explicar un plat de cuina tradicional dels seus llocs d'origen i la festa durant la qual es cuina o curiositats sobre aquests àpats. Després es va poder  fer un tast d'aquests plats.

Durant l'any acadèmic 2014-2015 el Servei Local de Català de Cambrils  ha ofert un total de 17 cursos que han anat des del nivell bàsic  fins al nivell de coneixements superior i ha tingut 311 inscripcions. Dos d'aquest cursos han estat nivells bàsics organitzats conjuntament amb el Servei d'Ocupació de Catalunya adreçats a persones que estaven aturades.

A més, en aquest mateix període s'han format 74 parelles lingüístiques  del programa Voluntariat per la llengua. Les 8 més recents s'han posat en marxa aquest mateix mes de maig.

Curs intensiu d'estiu

El Servei Local de Català de Cambrils oferirà al juliol un curs intensiu de nivell bàsic 1 per a les persones que volen començar a aprendre a parlar en català.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 97 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.