Una trentena de restaurants oferiran pa amb oli nou com a aperitiu dels àpats del 20 d’octubre al 5 de novembre. L’acte més destacat de les jornades gastronòmiques serà l’esmorzar popular de la Festa de L’Oli Nou. El programa es completa amb una ruta per les oliveres i un taller familiar.

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica

L’oli nou d’oliva verge extra Mestral de la Cooperativa Agrícola de Cambrils ja és aquí i per celebrar-ho una trentena de restaurants oferiran pa amb oli com a aperitiu dels àpat del 20 d’octubre al 5 de novembre. A més, durant aquests 17 dies s’han programa diverses activitats per promocionar i posar en valor la qualitat d’aquest producte estrella de la dieta mediterrània reconegut a nivell internacional. Podeu consultar el programa complet aquí.

L’acte més destacat de les jornades serà el tradicional esmorzar popular a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils (carretera Montbrió, km2). A partir de les 9 hores, els i les assistents podran esmorzar pa torrat, llonganissa, fruita i oli nou d’oliva verge extra Mestral de la nova collita per només 4 euros, mentre gaudeixen d’actuacions infantils de grups locals. L’agrobotiga obrirà en horari especial, de 9 a 14 hores, per qui vulgui aprofitar l’ocasió per fer la compra de productes de proximitat. Com a promoció, els que hagin comprat el tiquet de l’esmorzar tindran un descompte de dos euros per a la compra d’una garrafa de cinc litres d’oli.

Visita guiada entre oliveres

El dia 21 d’octubre de 16 a 17:30 hores s’ha organitzat una ruta per les oliveres. És un recorregut a peu per poder veure en primera persona el camí que fa una oliva fins a convertir-se en oli, visitar el molí i tastar l’oli nou. Les persones interessades en aquesta activitat gratuïta s’hi poden inscriure trucant al 977 794 679 o escrivint a peconomica@cambrils.org. Durant la ruta, que  començarà a l’Agrobotiga de la Cooperativa, els participants visitaran una finca d’oliveres per descobrir com es fa el procés de recollida de les olives i coneixeran el projecte LIFECOOP 2020 i podran collir ells mateixos gaudint de l’essència de fer de pagès. Posteriorment, el procés seguirà al Molí de la Cooperativa. En acabar, hi haurà un berenar que consistirà en la Rosta de Cambrils (pa torrat amb oli nou i vi) pels adults i pa torrat amb oli i xocolata pels més petits.


Taller familiar “Amb l’oli, ben nets”

El 29 de novembre es portaran a terme dues sessions del taller familiar “Amb l’oli, ben nets” al Museu Agrícola de Cambrils (carrer de l’Oli, 2). L’activitat s’oferirà de manera gratuïta a les 111:30 i a les 12:30 hores, té una durada d’una hora i no és necessària la inscripció prèvia. El taller tractarà sobre la problemàtica de l’oli usat i la possibilitat d’elaborar altres productes diferents com pot ser el sabó s’espígol.

Restaurants amb oli nou en primícia

Els 30 restaurants que oferiran en primícia l’oli de la nova collita són: Bec d’Or, Bresca, Cal Tendre, Can Solé, Casa Gallau, Casa Macarrilla 1966, Club Nàutic Cambrils, Denver Cambrils, Dofí Verd, Duomo, El Faro, El Pescador, Fonda El Camí, Gami, La Cua Curta, La Cuina d’en Jordi, La Galera Port Cambrils, La Palmera de la Llosa, Lekeitio, Les Barques, L’Espurna, L’Hort del Pere, L'Original, Marro Cafè, Maset, Miquel, Miramar, Montserrat, Moraima, Rincón de Diego i Rincón de Iruña.

L’oli de la Cooperativa de Cambrils

L’oli d'oliva verge extra de Cambrils és fruit de l'esforç i dedicació de 410 productors de la Cooperativa Agrícola que conreen més de 150.000 oliveres de la varietat arbequina. Des de la fundació de la cooperativa a l'any 1902 l'olivicultura ha estat generació rere generació un dels pilars de la institució, amb una influència més que destacable a la gastronomia i restauració de Cambrils i el seu entorn.

Les oliveres arbequines, varietat autóctona de la Denominació d'Origen Protegida Siurana, produeixen un fruit de qualitat contrastada que neix a Cambrils (Baix Camp) vora el Mar Mediterrani. El microclima de la zona, el sòl, les bones pràctiques agronòmiques, les millors instal·lacions i l’acurat procés d’elaboració ens donen l'oportunitat de poder gaudir d'aquest oli d'oliva de qualitat extraordinària.