Una campanya solidària encetarà el programa d’activitats dissabte 28 de setembre. La lectura del manifest de l’1 d’octubre serà un dels actes centrals.

  • Categoritzat com: Comunicació

Per segon any l’Ajuntament de Cambrils, el Consell Consultiu de la Gent Gran i els Amics de la Gent Gran han organitzat un conjunt d’actes al voltant de l’1 d’octubre, declarat Dia Internacional de la Gent Gran per les Nacions Unides. Totes les activitats són gratuïtes i obertes a tothom.

La regidora de Benestar Social, Salut i Família, Lluïsa Rom, i la representant d’Amics de al Gent Gran, Magda Civit, han presentant aquest migdia el programa d’activitats.

L’acte central serà la lectura del manifest el dia 1 d’octubre a les 11 hores a les escales de l’Ajuntament a càrrec de la regidora de Benestar, els voluntaris d’Amics de la Gent Gran i representants dels tres casals de Cambrils (Casal Municipal de la Gent Gran, Casal d’Avis Baix Camp i Club de Jubilats Casa del Mar). Els Amics de la Gent Gran repartiran flors entre els assistents.

El programa començarà dissabte 28 de setembre amb la campanya solidària “La Bufanda de la iaia”, organitzada per Amics de la Gent Gran. De les 10 a les 13 hores al Pla de les Serenes del Port de Cambrils els voluntaris confeccionaran bufandes per vendre per Nadal en una parada solidària. Tothom qui vulgui s’hi pot portar el material necessari per fer mitja i afegir-s’hi.

La següent activitat serà dilluns 30 de setembre a les 18 hores a la Sala d’Actes del Casal Municipal de la Gent Gran. Els alumnes de quart d’ESO de l’escola Vidal i Barraquer presentació dels treballs “Records del Passat” sobre històries de la gent gran del municipi. En acabar se servirà un petit refrigeri per tots els assistents.

El programa també inclou dues activitats a la Residència Baix Camp, situada al número 2 del carrer Bertran de Cambrils, el proper dimecres 2 d’octubre. La primera serà una jornada de portes obertes de 10:30 a 12 hores i la segona una xerrada a les 17 hores sobre seguretat ciutadana, impartida per Mari Navarrete i Xavier Blanco, de l’Oficina de Relacions amb la comunitat de la Comissaria de mossos d’Esquadra de Cambrils.

Una competició de parxís clourà dijous 3 d’octubre el calendari d’actes del Dia Internacional de la Gent Gran. Serà a les 16 hores al Casal Municipal de la Gent Gran. Les inscripcions es poden fer del 20 al 30 de setembre a la recepció del Casal.