El festival de dansa es portarà a terme el 28 d’abril (18 hores) al Parc del Pinaret. Comptarà amb la participació del Centre de Dansa Cambrils, l’Estudi Giselle i l’Associació Vital Esport. El Departament de Cultura atorgarà 8 beques entre els ballarins i ballarines de les dues escoles de dansa participants.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Cambrils celebrarà el Dia Internacional de la Dansa aquest divendres, dia 28 d’abril (18 hores), al Parc del Pinaret. Una vegada més, el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, juntament amb el Centre de Dansa Cambrils i Estudi Giselle, han organitza un festival de dansa, que enguany també comptarà amb la participació de de l’Associació Vital Esport.

Aquest festival té per objectiu, tal com es va establir en crear aquesta diada, aproximar la dansa al públic en general, tot utilitzant un sol idioma per a tothom, grans i petits, l’idioma del cos, del moviment, i convertint a la dansa en la gran protagonista.

El Dia Internacional de la Dansa és un acte molt participatiu. En aquesta edició s’hi ha sumat l’artista David Callau, que ha cedit l’obra que protagonitza el cartell del DID’17.

Els alumnes de cada centre interpretaran diversos números de dansa i l’acte acabarà amb un actuació conjunta final on tothom, pares, germans i amics, podrà participar del DID a Cambrils com ja és tradició. Els que vulguin practicar poden veure la coreografia en aquest enllaç.

De de fa 35 anys, el dia 29 d’abril es commemora el Dia Internacional de Dansa a tot el món.  L’any 1982 el Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO,  de l’Institut Internacional del Teatre  (ITI/UNESCO), va declarar el dia 29 d’abril com  el  Dia Internacional de la Dansa. La data escollida és el dia de naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), considerat el creador del ballet modern.

Cal destacar que aquest dia el departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils atorgarà 8 beques entre els ballarins i ballarines de les dues escoles de dansa participants. Les beques van dirigides a ajudar al desenvolupament dels estudis de dansa.