Les ponències del municipi es van centrar en el producte de proximitat i ecològic. Un total de 16.500 assistents i 1.170 congressistes són les dades d'una edició rècord.

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

El Patronat de Turisme de Cambrils va participar la setmana passada en una de les fires professionals de gastronomia capdavanteres de l'estat, Madrid Fusión, amb una resposta rècord d'assistents, expositors i congressistes respecte a les passades edicions.

Ocupant un espai de preferència dintre de les 16 destinacions de Saborea España presents a la cita madrilenya, Cambrils va promocionar la gastronomia autòctona, ecològica i sostenible de la mà de les empreses col·laboradores d'aquest any: VerdCamp Fruits, el restaurant Instint, el restaurant El Pòsit, la Cooperativa Agrícola i la DO Tarragona.

Algunes de les propostes més atractives per un públic 100% del sector van ser showcookings com el que va girar al voltant de l'agricultura ecològica de la mà d'Ernest Mas, de VerdCamp Fruits; saboroses degustacions i tallers elaborats pel jove xef Gaspar Caparó i el seu equip del Restaurant Instint; tastos guiats per part del President de la DO Tarragona, Vicenç Ferré, i el seu enòleg, Oriol Pérez de Tudela, i conferències sobre la gestió sostenible en la restauració per part d'Angel Pérez, del restaurant El Pòsit, a banda de la possibilitat de tastar curiositats com la carabassa crua, els pèsols de llàgrima i l'oli de la cooperativa cambrilenca.

Més de 100 propostes retransmeses en streaming es van distribuir pels tres espais de l'estand de Saborea: Aula del Vi, Escenari Principal i Tallers Gastronòmics, a banda dels mostradors i zona expositiva de cada destinació.

Agències de viatges, mitjans de comunicació, periodistes nacionals i internacionals i empreses interessades en descobrir l'oferta més gastronòmica de Cambrils van ser part dels assistents a la fira.

La presència de les destinacions Saborea, entre elles Cambrils com a soci fundador i actual tresorer, es va completar amb el I Meeting de Gastronomia Saborea España, un interessant programa de ponències al seu mateix estand, amb participació de Joan Roca, Pedro Subijana, Quique Dacosta, o Paco Pérez, entre altres.

Una de les anècdotes de la fira va ser la intervenció de la Ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, que va cuinar una tapa a quatre mans amb la presidenta de Saborea, Susi Diaz, aromatitzada i amb presència al taulell d'elaboració de l'oli Aragem de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.

Els representants del Cambrils, encapçalats per la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, van tenir també l'oportunitat d'aprofitar la fira per mantenir diverses reunions i contactes institucionals com les que es van fer amb els Ajuntaments de Dènia, Eivissa, Valladolid, Logroño o Ciudad Real; amb la patronal del sector Hosteleria de España, i també amb l'associació professional de xefs Eurotoques.

Cambrils torna de Madrid Fusión fent una molt bona valoració de la presència de la destinació i de la participació dels cuiners i empresaris locals en una fira d'un altíssim nivell d'exigència i qualitat entre els expositors.