El Pla Educatiu d’Entorn de Cambrils engega un programa de mentoria amb alumnat del municipi. La iniciativa anirà a càrrec de l’Associació Quilòmetre Zero i permetrà establir relacions de suport i aprenentatge.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

El Pla Educatiu d’Entorn de Cambrils, a través del Projecte Rossinyol de l’Associació Quilòmetre Zero, està buscant persones voluntàries que vulguin participar en un programa de mentoria per acompanyar adolescents de diferents cultures i contextos socials amb l’objectiu d’establir una relació de suport i aprenentatge.

El voluntariat es concreta en una trobada setmanal entre persona voluntària mentora i l’adolescent amb la idea de realitzar activitats en l’oci i el temps lleure. Les persones interessades poden enviar la seva inscripció a https://quilometrezero.cat/voluntariat o escriure al correu electrònic llor.projectes@quilometrezero.cat.

La mentoria és una eina d’intervenció social que promou la relació entre persones que voluntàriament s’ofereixen per proporcionar un suport a una altra persona que es troba en una situació de risc d’exclusió. Aquesta relació és motivada i tutoritzada per un equip professional.

El programa és una oportunitat que afavoreix la interacció, l’entesa i el respecte a la diversitat en el context social multicultural del moment que vivim i està al servei de la inclusió, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats dels col·lectius més vulnerables. L’experiència beneficia als nois i noies, les seves famílies, el centre escolar, l’alumnat universitari i la pròpia Universitat, i el seu objectiu és facilitar-los suport, consell, amistat, reforç i un exemple positiu.

T’agradaria ser mentor o mentora?

Requisits

- Tenir entre 18 i 35 anys.

- Tenir disponibilitat entre 2 i 3 hores setmanals.

- Ser estudiant universitari/ària o de grau superior o haver finalitzat els estudis fa un any.

Què t’emportes?

- Formaràs part d’un equip d’un voluntariat social innovador únic a la província de Tarragona.

- Et convertiràs en una persona referent per a un infant o adolescent.

- Coneixeràs altres realitats socials, culturals, vitals al nostre territori .

- Formaràs part d’un projecte d’àmbit europeu, realitzant-se al mateix temps a altres indrets com Suècia, el País Basc o Barcelona.

A MÉS A MÉS…

- Rebràs una formació inicial (10h) i continuada per part del nostre equip professional, acreditada per la Generalitat de Catalunya

- Hi ha reconeixement de crèdits ECTS de reconeixement per part de la URV i la UOC.

El Pla Educatiu d'Entorn és una proposta impulsada des del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb l’Ajuntament de Cambrils per fomentar totes les propostes i promocionar aquelles que donin resposta a les necessitats educatives dels membres de la nostra comunitat, especialment els infants i joves, i tenint en compte als sectors socials més vulnerables.

Aquesta cooperació educativa busca aconseguir l'èxit educatiu de tot l'alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l'equitat, l'ús de la llengua catalana, l'educació intercultural, i el foment de la convivència.