Els i les aspirants grans i infantils es poden presentar a títol personal o en representació d’una entitat fins el divendres 26 d’abril

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

El Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils ha obert la convocatòria per l’elecció del Pubillatge de Cambrils 2024, que representarà el municipi en tots els actes i festes populars i tradicionals. Les persones interessades en convertir-se en Pubilla o Hereu s’hi poden presentar a títol personal o en representació d’una entitat.   

L’Ajuntament ha fet una crida a les associacions de Cambrils perquè presentin candidats i candidates en representació de l’entitat, i d’aquesta manera apropar les tradicions de Cambrils a les noves generacions. La convocatòria també està oberta a infants i joves de Cambrils que s’hi vulguin presentar directament, sempre que compleixin amb els requisits que es preveuen en les bases.

Les bases completes es poden consultar en aquest enllaç: https://www.cambrils.cat/ca/serveis/festes/pubilles-i-hereus

Requisits

Les persones aspirants a  Pubilla i Hereu grans han de tenir  entre 17 i 22 anys fets, han de dominar la llengua catalana parlada i escrita, han d’estar empadronats a Cambrils i han de tenir disponibilitat per participar en els diferents actes que s’especifiquen a les bases, en el cas de sortir escollits.

En el cas dels infantils, han d’haver nascut entre l’any 2013 i el 2017,  disposar del vestit tradicional català i estar empadronats a Cambrils. Els nens i nenes que ja hagin estat Pubilla o Hereu infantils de Cambrils en edicions anteriors, no ho podran tornar a ser però sí que podran continuar formant part del Pubillatge de Cambrils, sempre i quan compleixin el requisit de l’edat.

Les inscripcions es poden fer fins el divendres 26 d’abril, presencialment al departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils o enviant el full d’inscripció a festes@cambrils.org.

Elecció del Pubillatge gran

Per resultar elegit Pubilla o Hereu, s’haurà de realitzar una prova consistent en una prova escrita i una entrevista personal. Les proves, que es realitzaran el divendres 3 de maig a les tarda, seran sobre diferents qüestions sobre cultura local i catalana, cultura popular, costums i tradicions del pubillatge. Es valorà el coneixement del món del Pubillatge, la disponibilitat d’assistència als actes, la fluïdesa verbal, entre altres.

Les candidates i els candidats amb la valoració més alta es nomenaran Pubilla i Hereu de Cambrils, i el jurat proposarà a la resta de candidats a formar part del Pubillatge de Cambrils com a Damisel·les i Fadrins.

El Jurat estarà format per la regidora de Festes; un/a representant del Foment de les Tradicions Catalanes; un membre de l’antiga comissió de Pubillatge de Cambrils; i dos membres de la comissió de Pubillatge actual, sempre i quan no tinguin una relació directe familiar amb un dels candidats/es.

L’acte públic del veredicte del jurat del pubillatge gran i l’elecció del pubillatge infantil tindrà lloc el dissabte, dia 4 de maig, a partir de les 18 hores, al pati de la Torre del Llimó. 

Vestits tradicionals

L’Ajuntament es farà càrrec del lloguer del vestit tradicional català per a tots aquells/es candidats/es grans que no en disposin pel dia de l’elecció, i  els escollits pels primers actes més propers.

L’Ajuntament es fa càrrec de les despeses de la confecció o compra del vestit de la Pubilla i de les Damisel·les, i de l’Hereu i Fadrins grans,  en el seu cas.

A la Pubilla i Hereu i als candidats/es que vulguin formar part del Pubillatge gran, se’ls obsequiarà amb el vestit tradicional català i la banda o faixa. Tots els infants participants rebran diferents obsequis.

Elecció del Pubillatge infantil

L’elecció del Pubillatge infantil serà el mateix dissabte 4 de maig, durant l’acte públic al pati de la Torre del Llimó, on tots i totes les aspirants hi han d'anar vestits amb el vestit tradicional català. L’elecció del Pubillatge infantil serà mitjançant sorteig, i el nen i la nena que surtin escollits seran nomenats Hereu infantil i Pubilla infantil respectivament. Tota la resta de nens i nenes que s’hagin presentat seran nomenats Fadrins i Damisel·les infantils.