Els i les aspirants grans i infantils es poden presentar a títol personal o en representació d’una entitat fins el 3 de maig

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

El Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils ja ha obert la convocatòria per l’elecció del Pubillatge de Cambrils 2019 que representarà el municipi en tots els actes i festes populars i tradicionals. Les persones interessades en convertir-se en Pubilla, Hereu o Damisel·les s’hi poden presentar a títol personal o en representació d’una entitat.  Les bases es poden consultar en aquest enllaç.

L’Ajuntament ha animat a les associacions de Cambrils a presentin candidats i candidates en representació de l’entitat i, d’aquesta manera, apropar les tradicions de Cambrils a les noves generacions. La convocatòria també està oberta a les persones aspirants que s’hi vulguin inscriure directament, sempre que reuneixin els requisits que es preveuen en les bases.

Requisits

La Pubilla, l’Hereu i les Damisel·les grans han de tenir entre 16 i 22 anys, han de dominar la llengua catalana parlada i escrita i han d’estar empadronats i empadronades a Cambrils. Els i les infantils han d’haver nascut entre l’any 2010 i el 2013 i disposar del vestit tradicional català.

Les inscripcions es poden fer presencialment al Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils o enviant el full d’inscripció a festes@cambrils.org fins el divendres  3 de maig.

Elecció

L’elecció es realitzarà mitjançant un sorteig durant el Pregó de la Fira, el diumenge 19 de maig, a les 13 hores, a la Sala d’Actes del Casal Municipal.

Per una banda, s’escolliran un Hereu, una Pubilla i dues Damisel·les grans. La Pubilla, igual que l’Heureu, serà l’últim nom que surti del sorteig. Per l’altra, el nen i la nena que surtin escollits seran nomenats Pubilla infantil i Hereu infantil respectivament. Tota la resta de nens i nenes que s’hagin presentat seran nomenats Fadrins i Damisel·les infantils. Els escollits hauran d’assistir als actes detallats a les bases.

Vestits tradicionals

El Departament de Festes es fa càrrec de les despeses de confecció del vestit de la Pubilla gran i les seves dues Damisel·les, cedirà el vestit tradicional a l’Hereu durant tot el mandat i es farà càrrec del lloguer del vestit tradicional català pel dia del Pregó per a tots els candidats que no en tinguin. A més, l’Ajuntament disposa de capes d’hivern que es deixaran a la Pubilla, Damisel·les i Hereu pels actes de la Festa Major de la Immaculada i del Setge.

Obsequis

La Pubilla, Hereu i les Damisel·les grans escollits seran obsequiats amb un passi anual del Port Aventura. A més, rebran vals descompte dels establiments associats a la Unió de Botiguers per valor de 150 euros.

La Pubilla i l’Hereu també guanyaran una esquiada o qualsevol altra activitat del mateix valor del programa “Carretera i Manta” i les Damisel·les i els Fadrins  tindran un val de 50 euros de descompte per a les activitats d’aquest programa de Joventut.

Els obsequis per la Pubilla i Hereu Infantils serà una entrada al Port Aventura. A més, rebran altres regals, igual que totes les nenes i nens  candidats.

Per publicitar les bases, s’han editat uns fulletons informatius que es repartiran per les escoles de Cambrils, a diferents cursos segons les edats a qui va destinada la informació, i a les entitats de Cambrils. També es podran trobar als comerços i a equipaments municipals com el Centre Cultural, la Biblioteca, l’Ateneu Juvenil, l’Ajuntament i els Centres Cívics.

Berenar de comiat pel Pubillatge sortint

Com cada any, i tal i com s’indica en les bases aprovades del 2018, el departament de Festes i Alcaldia faran un homenatge a tot el pubillatge sortint, per agrair i reconèixer la seva tasca. El proper divendres, 29 de març, es farà un berenar de germanor i es donarà un record al Pubillatge sortint per haver participat en aquesta tradició  amb més de 50 anys de tradició a la nostra vila.