La normativa ordenarà l’espai públic i adaptarà les ocupacions les ocupacions atenent a les noves necessitats. Les ordenances permetran, en molts casos, mantenir l’ampliació de les terrasses de bars i restaurants.

  • Categoritzat com: Comunicació Urbanisme

El govern de l’Ajuntament de Cambrils ha aprovat un protocol post-Covid per regular l’ocupació de la via pública i adaptar-la a situació actual. Aquest protocol significarà la transició cap a una nova ordenança d’ocupació de la via pública de terrasses de bars i restaurants, que preveu petits canvis des d’una òptica social que milloren l’estètica general de l’espai comú en benefici de la ciutat i la convivència dels diferents usos.

El regidor d’Urbanisme i Activitats, Enric Daza, ha assegurat que aquesta normativa no implicarà un augment de les taxes i ha afirmat que l’objectiu és acotar i ordenar l’espai per atendre les peticions del sector de la restauració i del comerç, i alhora garantir les zones per a vianants.

El regidor ha explicat que el protocol respon a un augment de les necessitats d’aprofitament del domini públic, tenint en compte que cada vegada hi ha més preferència per espais a l’aire lliure en detriment dels interiors i en aquest nou escenari les terrasses estan tenint el màxim protagonisme.

El protocol també inclou recomanacions de la Policia Local en matèria de seguretat, pensant en la transformació d’espais turístics i comercials com la Rambla Jaume I. “És un pas endavant per satisfer noves necessitats i millorar la imatge del municipi”, ha conclòs el regidor.

La principal novetat és la possibilitat d’augmentar la superfície de l’ocupació fins a la totalitat de la façana contigua, sempre que el local adjacent estigui tancat. A més, en el cas de les terrasses situades en illes de vianants, com els carrers de plataforma única, també es podrà ocupar la façana del davant en cas que el local estigui sense activitat.

Com fins ara, el mobiliari (tendals, para-sols, taules, cadires, torretes o jardineres) s’haurà d’ajustar als models previstos per oferir una imatge atractiva, endreçada i de qualitat dels espais comuns.