Es tracta d'un dels plats més propis, dels que podríem anomenar que estan dintre la categoria de “ranxos mariners”, herència de la cuina cambrilenca que ha passat de generació en generació

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

Les 4es jornades del Fideus Rossos es duran a terme a Cambrils del 22 d’abril al 8 de maig. Durant aquests 17 dies, els restaurants del municipi oferiran uns menús tancats amb les diferents variants de Fideus Rossos com a protagonista als seus establiments.

Les Jornades s’han presentat avui en roda de premsa a la Sala de Govern de l’Ajuntament de Cambrils. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha volgut destacar que “aquestes jornades estan centrades en un plat molt propi i de casa per a tots els cambrilencs i cambrilenques, 100% cuina marinera”. A més, ha afegit que “posem un cop més sobre la taula tot el potencial que tenim a Cambrils a través de la nostra gastronomia combinat amb el nostre valor cultural i tradicional”. La regidora de Turisme, Mercè Dalmau, ha volgut destacar el maridatge amb vins i caves Torelló, novetat de l’edició d’enguany. Alhora, també ha anunciat que “enguany les Jornades dels Fideus Rossos han canviat de data respecte les edicions anteriors perquè juntament amb els restauradors es va creure més adient celebrar-les ara”. Per a Dalmau, aquestes jornades “és un pas més cap a la consolidació de Cambrils com a capital gastronòmica de la Costa Daurada de la mà dels restauradors”.

Per últim, Pep Pellicer, en representació de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, ha destacat que “Cambrils va ser qui va posar aquest plat típic de les barques dels pescadors a les cartes dels restaurants, assolint posteriorment una gran expansió arreu”. A més, també ha volgut remarcar que “els fideus és un plat que permet fer-ne moltes versions pel que cada local fa i presenta la seva versió particular”.

En aquesta quarta edició, 38 restaurants cambrilencs (8 establiments més que la darrera edició) oferiran les seves propostes gastronòmiques que tindran un element en comú enguany: el maridatge amb els vins i caves de Cava Torelló com a patrocinador de les jornades. Amb l’objectiu de servir més de 6.000 menús dels fideus rossos durant els dies de la promoció, els restaurants ultimen els darrers preparatius a les seves cuines per tal que les receptes siguin tot un èxit.

Els preus dels menús oscil·len entre els 19,50€ i els 48,50€ i entre ells podrem trobar des de plats de la cuina més tradicional cambrilenca, fins a l’espectacularitat i sempre sorprenent cuina d’autor.

Cambrils us convida ara a gaudir d'un dels plats més propis, dels que podríem anomenar que estan dintre la categoria de “ranxos mariners”, herència de la cuina cambrilenca que han passat de generació en generació les receptes de Fideus Rossos.

Per cloure les jornades, la Confraria de Pescadors de Cambrils, col·laboradors de les jornades gastronòmiques, oferirà una fideuada popular el dia 8 de maig entre les 11:30 i les 13:30 hores a la zona de l’aparcament de la Confraria,  a un preu simbòlic de 4€/ració + beguda a tots els assistents.

Els establiments participants

Els 38 establiments participants són: l’Original, Bresca, Taverna Lekeitio, El Pósito, La Galera, Bec d’Or, Can Solé, l’Escandall, Gami, Club Nàutic, Casa Macarrilla 1966, Denver, Duomo Rest-Pizzeria, La Palmera de la Llosa, Cal Tendre, Rincón de Diego, Casa Gallau, Can Bosch, Acuamar, El Morter, Casavella, Les Barques, Casa Port, Miquel, Miramar, El Faro, Nou Piñas, El Pescador, Al Punt, Germans Miquel’s, l’Espurna, Vora, Moraima, El Maset, Del Mar, La Cuina d’en Jordi, La Tresca i Llop de Mar.

Un calendari gastronòmic consolidat

Aquestes jornades dels Fideus Rossos estan incloses dins el calendari gastronòmic de Cambrils que proposa 10 jornades/esdeveniments a la població i als nostres visitants durant tot l’any. Aquestes jornades segueixen a les ja molt consolidades Galeres (12ena edició) al mes de febrer o l’Encarxofat al mes de març.