L’Ajuntament ha publicat un ban d’alcaldia amb normes i recomanacions. No estan permeses les fogueres ni les concentracions de més de 20 persones.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Cultura i Festes Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Platges de Cambrils

L’Ajuntament de Cambrils demana responsabilitat a la ciutadania i a les persones visitants en totes les celebracions de Sant Joan per poder mantenir les mesures de protecció i seguretat i ha recordat que no es pot abaixar la guàrdia perquè als centres hospitalaris encara s’està lluitant per fer front a la Covid-19 i es podria produir un rebrot.

Seguint les indicacions sanitàries i atenent a criteris de prudència, l’Ajuntament ha publicat un Ban d’Alcaldia amb normes i recomanacions per una festa de Sant Joan segura en el context de l’emergència sanitària i la nova normalitat.

L’Ajuntament de Cambrils recorda que està prohibit fer fogueres durant la nit de Sant Joan i que no es permeten concentracions de més de 20 persones, ni tampoc cap tipus d’actuació musical ni festes multitudinàries als espais habituals com platges, vies públiques o similars.

Així doncs, les revetlles s’hauran de celebrar en grups reduïts no superiors a 20 persones (el límit no s’aplica a persones que conviuen al mateix domicili) i caldrà mantenir les mesures de protecció i higiene: mascareta, rentat de mans i distància de seguretat.

El ban també alerta que el gel hidroalcohòlic és inflamable i per tant s’ha d’evitar utilitzar-lo si es manipulen productes de pirotècnia, i demana un comportament cívic, mantenint els espais nets i lliures de residus i fent un ús responsable de la pirotècnia.

Finalment, l’Ajuntament apel·la a la responsabilitat de la ciutadania en la celebració de Sant Joan posant en valor l’esforç dels serveis sanitaris, emergències, seguretat i de la ciutadania durant les anteriors fases de la pandèmia.

La celebració de Sant Joan és una festa tradicional i molt arrelada al territori amb una significació específica, ja que és el tret de sortida del solstici d’estiu i de gaudir de les activitats a l’aire lliure i de les vacances. Enguany, a més, és la primera cita festival del calendari post-confinament.