L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils i la Universitat Rovira i Virgilil han organitzat la primera acció al territori del Camp de Tarragona. La jornada, que es portarà a terme el dia 5 de novembre, vol posar de relleu que la formació és clau per un servei de qualitat turística.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

L’INS Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils, centre públic del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, ha organitzat la primera acció al territori del Camp de Tarragona en el marc del 3r Congrés Català de la Cuina.

La jornada, titulada “Formació en gastronomia i turisme: FP + Universitat, la clau per un servei de qualitat turística”, s’emmarca en dos dels eixos del congrés: el paper dels cuiners i cuineres com a promotors de la cuina catalana i la gastronomia com a motor socioeconòmic de Catalunya.

El programa es portarà a terme el 5 de novembre de 9 a 14 hores al Centre de Convencions del Cambrils Park Resort i consisteix en les intervencions de 15 ponents i una taula rodona moderada per Xavier Graset. La jornada està adreçada a alumnes d’escoles d’hoteleria i turisme, alumnes universitaris vinculats a la comunicació, el turisme i la gastronomia i professionals del sector gastronòmic. L’activitat és gratuïta però l’aforament és limitat. Les inscripcions es poden fer des d’aquest enllaç.

Els 15 cuiners, cuineres i professionals participants són exalumnes de centres educatius de Formació Professional i Universitats i aportaran la seva visió de la marca Cuina Catalana, on es troba i quin és el seu futur, quines són les necessitats del sector gastronòmic‐turístic i de la demanda que fan per mantenir la qualitat de producte. La seva experiència i professionalitat estarà present en tota la jornada vivint tots els processos de creació de productes fins la complexitat de la gestió d’establiments.

La jornada vol posar en relleu la importància que té la formació per a l’individu per assolir un creixement professional, social, cultural i econòmic; la tasca que es desenvolupa als centres educatius de Formació Professional i a les Universitats, i la necessitat de treballar dur perquè el binomi gastronomia-turisme avanci en la mateixa direcció.

PROGRAMA DE LA JORNADA

09.00 ‐ 09:30 Acreditacions
09:30 ‐ 10:00 Inauguració de la jornada
10:00 ‐11:30 Intervenció de tots els ponents. Aportacions professionals i personals.
11:30 ‐ 11:50 Pausa
12:00 ‐13:30 Taula Rodona – Debat
14:00 Comiat

Relació de cuiners/es i professionals ponents

-          Eduard Xatruch, Restaurant Disfruta, Barcelona ** i Compartir, Cadaqués.
-          Roger Margalef, responsable de sala del Restaurant Compartir, Cadaqués
-          Vicent Guimerà, Restaurant L’Antic Molí *, Ulldecona.
-          Oriol Ivern, Restaurant Hisop *, Barcelona.
-          Montse Abellà, Restaurant Santceloni **, Madrid.
-          Xavi Ferraté, Restaurant La Bresca, Cambrils.
-          Mohamed Quauch, Restaurant El Terrat, Tarragona.
-          Ferran Cerro, FCrestaurant, Reus.
-          Sergi Palacin, The Alchemix Restaurant gastro‐cocktail bar, Barcelona
-          Jaume Solé, Chef executiu de PortAventura World
-          Jordi Ferré , Director Altafulla Mar Hotel, Altafulla
-          Albert Nel∙lo, Director Camping Torre de la Mora ‐ Altafulla
-          Laia Balada Fibla, Restaurant Casa Ramon, Alcanar
-          Raúl Vega Veiga, Vinícola Bodegas de Santo Tomás, Ensenada Baja California
-          Elisenda Villalta Fortín, Espai de Millora Enogastronomia – Patronat de Turisme Costa Daurada, Diputació de Tarragona