El 14 i 15 de setembre, Cambrils rebrà els donants al Centre Cultural. La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies. Amb la represa d’intervencions i tractaments ajornats la necessitat de sang s’ha incrementat. Durant l’estiu, la donació de sang ha baixat i les properes setmanes són importants per mantenir un nivell de reserves òptim. Avui hi ha reserves de sang per als propers 8 dies, quan el nivell òptim són 10. Cal reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat.

  • Categoritzat com: Comunicació Salut pública

Després dels mesos d’estiu, el Banc de Sang anima la ciutadania a mantenir  el ritme de donacions. Els mesos de juliol i agost es van reactivar les operacions i tractaments ajornats durant els mesos inicials de la pandèmia i l’ús de sang també van créixer.

Al setembre, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

Cambrils s’ha sumat al conjunt de municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. El 14 i 15 de setembre, el Centre Cultural comptarà amb un espai de donació de 17 a 21 hores.

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

Més de 200 campanyes aquest setembre

A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Fem vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang.

Aquesta setmana, les reserves de sang són de 8 dies, quan el nivell òptim és de 10 a 12 dies.

Per això, les donacions de setembre són de gran importància per recuperar la baixada de donacions de l’estiu. Durant aquest mes s’han programat més de 200 campanyes a tot Catalunya amb aquest objectiu.

Totes les campanyes es poden consultar des del web donarsang.gencat.cat.