L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, inaugura el curs ‘Ferrocarril, turisme i sostenibilitat: una perspectiva des de la Costa Daurada’, amb el que es recupera la Universitat d’Estiu de la URV a Cambrils. El curs ha contribuït en el debat sobre les interaccions entre el transport i el turisme
- Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Educació
- Serveis associats: Cultura
‘Ferrocarril, turisme i sostenibilitat: una perspectiva des de la Costa Daurada’ és el curs de la Universitat d’Estiu de la URV a Cambrils celebrat ahir dijous al Centre Cultural de Cambrils. La jornada va servir per debatre el present i futur de les infraestructures ferroviàries i donar propostes sobre com afrontar una mobilitat més sostenible en una destinació turística com és la Costa Daurada.
L’alcaldessa de la ciutat, Camí Mendoza, acompanyada del regidor Lluís Abella, juntament amb Òscar Saladié, director de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible, i Aaron Gutiérrez, coordinador del curs; inauguraven la Universitat d’Estiu. Després d’uns anys sense acollir cap activitat d’aquestes característiques, el Museu d’Història de Cambrils, en col·laboració amb la Facultat de Turisme i Geografia, a través de l’Antena del Coneixement de la URV al municipi, ha treballat intensament per tal de recuperar la Universitat d’Estiu a Cambrils a través d’aquest curs.
Mendoza destacava en el seu discurs inaugural el fet que: “Aquest curs és un bon moment per analitzar pausadament i començar a ser conscients de l’impacte i les potencialitats que tindrà l’històric desdoblament de la via del tren”.
El programa
El professor del Departament de Geografia de la Universitat de València, Josep Vicent Boira, va ser l’encarregat d’impartir la ponència "Corredor ferroviari del Mediterrani: una visió de conjunt i les seves implicacions per les comarques de Tarragona". En acabar , va ser el torn de "L'arribada de l'alta velocitat ferroviària a Alacant: quines implicacions té per al turisme?" per part d’Armando Ortuño, professor del Departament d'Edificació i Urbanisme de la Universitat d'Alacant. Després va tenir lloc la taula rodona: "Infraestructures ferroviàries al Camp de Tarragona: situació actual i reptes de futur" amb la participació de Gemma Aguilera, periodista i autora de "La gran bacanal"; Cristian Bardají, Observatori d'Infraestructures del Corredor del Mediterrani, Cambra de Comerç de Barcelona; Daniel Miravet, autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona; i Aaron Gutiérrez, professor del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili. La taula estava moderada per Jordi Cáceres, membre del gabinet d'estudis de la Cambra de Comerç de Tarragona.
Arxiu Municipal
Aquest curs estava inclòs dins de les activitats que des de l’Arxiu Municipal de Cambrils i el Museu d’Història de Cambrils han programat per recordar l’entrada en servei fa 150 anys de la línia de ferrocarril Tarragona-Castelló amb l’estació a Cambrils.