El circuit previ ha arrencat amb trobades no competitives a Salou i Creixell i el 26 de setembre passarà per la platja de Roses. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i les entitats del litoral estan treballant per introduir aquesta nova modalitat esportiva. El Centre Excursionista de Cambrils, pioner en la matèria, participarà en la competició amb un equip de sis marxadores. Dues sòcies de l’entitat s’han format com a monitores i des de l’any passat aquest esport ja forma part de la programació regular d’activitats.

  • Categoritzat com: Comunicació
  • Serveis associats: Cambrils Esport

La platja del Regueral de Cambrils acollirà el primer Campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica “Ciutat de Cambrils” el proper diumenge 4 d’octubre, organitzat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Centre Excursionista de Cambrils amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Cambrils.

El campionat serà la cloenda d’un seguit de proves no competitives que apleguen diverses platges catalanes durant els mesos d’agost i setembre. Aquest primer circuit català va arrencar el 30 d’agost amb la primera trobada de marxa aquàtica a Salou, va passar per Creixell el 13 de setembre i continuarà a Roses el 26 de setembre.

El circuit està organitzat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i té per objectiu la promoció, el gaudi i la pràctica d’aquesta nova disciplina esportiva, alhora que es fomenten els valors de superació personal, germanor i solidaritat entre les persones participants.

La regidora d’Esports de l'Ajuntament de Cambrils, Natàlia Pleguezuelos, ha afirmat que cal continuar donant suport a les entitats del municipi que aposten per l’organització de campionats de renom i que a la vegada reforcen el turisme esportiu i el nom de Cambrils arreu de Catalunya.

La marxa aquàtica és una disciplina esportiva que va sorgir al nord de França el 2005 i que es practica principalment a la platja. Es tracta d’una modalitat del senderisme que consisteix a caminar dins de l'aigua a un nivell entre el melic i les aixelles, tot impulsant-se amb les cames i ajudant-se amb les mans nues o bé amb altres estris, com ara un rem.

Donats els seus beneficis per a la salut, la possibilitat de practicar-la tot l'any i el seu baix impacte articular, la marxa aquàtica ja aplega molts adeptes. A més, és una activitat divertida, que es pot practicar de forma individual, en grup reduït o gran grup, i que pot millorar la condició física de qualsevol persona, o bé complementar l'entrenament d'esportistes d'altres disciplines.

Per tot això, la FEEC, i les entitats excursionistes del litoral estan apostant per introduir aquest esport, apadrinat per la mateixa federació francesa de senderisme, i donar-lo a conèixer entre persones sòcies i simpatitzants.

El Centre Excursionista de Cambrils és un dels centres pioners en la matèria, ja que dues de les seves sòcies, Janina Castellnou i Alexia Pedrerol, van participar en el primer curset de monitors de marxa aquàtica organitzat per la FEEC amb formadors de la Federació francesa de senderisme, l'estiu de 2019. Des de llavors, la marxa aquàtica forma part de la programació regular d’activitats de l’entitat cambrilenca, ja siguin orientades a la iniciació, com a la preparació intensiva del proper circuit, entrenament que realitzen conjuntament les diferents entitats excursionistes que s’han convocat al I Circuit Català i al I Campionat.

El Centre Excursionista de Cambrils ha reunit un equip de competició format per sis marxadores que encaren amb entusiasme el repte de fer història en el món de la marxa aquàtica a casa nostra. L’equip, format per la Amelia Arán, Janina Castellnou, Mercè Curto, Leonor Hernández, Alexia Pedrerol i Carola Stöter, vol agrair a la secció de marxa aquàtica de la FEEC i a totes les entitats esportives que participaran en el circuit la seva col·laboració, la gran voluntat de tecnificació de la disciplina i de la unió d’esforços per al futur d’aquest esport, així com les bones vibracions dels marxadors i marxadores.

El Centre Excursionista de Cambrils fa una crida als cambrilencs i cambrilenques perquè donin el seu suport a l’equip de marxadores el proper 4 d’octubre i facin que aquest esdeveniment estigui a l’alçada del municipi i de la seva gent de mar.