També se celebraran a la ciutat competicions de bitlles catalanes, escacs i bàdminton i una jornada d’entrenaments de karate

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació Cambrils Esport

El Palau Municipal d’Esport de Cambrils acollirà dissabte a les 15 hores la primera fase comarcal de tennis taula individual en el marc dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC), un programa de promoció esportiva establerta pel Consell Català de l'Esport de la Generalitat de Catalunya.  El campionat de tennis escolar tornarà al pavelló de Cambrils el 8 de març a partir de les 9 hores amb la celebració de la tercera fase comarcal.

A més, també tindran lloc a la ciutat partits puntuables de bitlles catalanes, escacs i bàdminton i una jornada d’entrenaments de karate.

Les quatre fases comarcals de bitlles catalanes es disputaran els diumenges 16 de febrer, 9 i 23 de març i 27 d’abril, de 10 a 14 hores, al Parc del Pescador. La classificació individual servirà de base per participar a la final de Catalunya.

Per altra banda, la tercera fase comarcal d’escacs es va jugar el passat dissabte el 18 de gener a la Unió Escacs de Cambrils. I el proper 23 de març se celebrarà una de les fases de bàdminton al Palau Municipal d’Esports. Finalment, l’1 de juny s’ha programat un entrenament de karate a la platja del Regueral de Cambrils de prebenjamins fins a infantils.

Les competicions estan organitzades pel consell esportiu, els clubs i entitats de Cambrils (la Unió d'Escacs, el Club Tennis Taula i el Club de Bitlles), amb el suport de l’Institut Municipal d’Esports de Cambrils (IMEC).

Els  Jocs s’estructuren en tres fases (d’àmbit local, territorial i nacional) que els esportistes han d’anar superant per arribar a les finals. Però l’aspecte de la competició és secundari dins del programa esportiu. El més important és aconseguir la màxima participació d'esportistes sense tenir en compte les seves condicions físiques o tècniques, i que aquests gaudeixin sempre d'unes activitats confeccionades amb criteris lúdics i formatius.

Els JEEC estan dirigits als esportistes en edat escolar de Catalunya amb l’objectiu principal de fomentar la pràctica esportiva com a eina educativa, participativa i convencional del màxim número de joves escolars. Aquesta pràctica ha de ser compatible amb la transmissió de valors formatius i pedagògics  com la responsabilitat, la solidaritat, el respecte, el compromís, la tolerància, el treball en equip i l’acceptació de les normes.