L’alcaldessa i el regidor de Cultura van destacar les iniciatives que perduraran en el temps com l’itinerari escolar i les publicacions al web. L’acte també va servir per fer un agraïment especial al doctor Pere Mestres.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Biblioteca Arxiu

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Cambrils va acollir ahir dilluns, 13 de febrer, l’acte de cloenda de l’Any Gimbernat, que va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Cultura, Josep Lluís Abella; el gerent de la Regió sanitària del Camp de Tarragona del Servei Català de la Salut, Roger Pla, i president del comitè organitzador, el doctor Pere Mestres.

La cloenda arriba després d’un any intens, durant el qual s’han realitzat aproximadament una trentena d’actes, xerrades, digitalització de documents, una ruta cultural, exposicions, una guia de lectura i la creació d’una web i recerca, entre altres.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va afirmar que l’Any Gimbernat ha estat l’homenatge més complet al cirurgià cambrilenc i que ha permès acotar la seva figura a la ciutadania com mai s’havia fet fins ara a Cambrils. L’alcaldessa va destacar les iniciatives que perduraran en el temps com el bust cedit per la Universitat Complutense de Madrid, la publicació de les conferències i treballs de recerca al web de Gimbernat i una activitat didàctica pels alumnes de primària de les escoles de Cambrils que es presentarà properament

En la mateixa línia, el regidor de Cultura va afirmar que la cloenda no era un punt final sinó un punt i seguit perquè “el treball que s’ha fet fins ara no quedarà en l’oblit” i “encara hi haurà més coses per fer, més investigacions per impulsar, més llibres per escriure”. El regidor també va  fer balanç l’Any Gimbernat i va explicar que els diferents actes havien cobert els diferents àmbits de la vida del cirurgià. “El resultat ha estat un retrat complex i complert de la societat del moment, de la seva vida i del paper cabdal que va tenir en l’evolució de l’anatomia i la cirurgia”, va assegurar.

L’acte també va servir per fer un agraïment especial al doctor Pere Mestres, president del comitè organitzador, a la resta de membres del comitè, el Museu d’Història de Cambrils, l’Arxiu Municipal, la Biblioteca, l’Hospital, el Centre d’Estudis Cambrilencs, els conferenciants i a totes les persones que s’hi han implicat.

Durant la cloenda cloenda, els alumnes de l’Escola de Municipal de Música van interpretar diverses peces musicals de l’època de Gimbernat del compositor alemany G.P.Telemann.  La primera va ser la Suite Gulliver i va anar a càrrec dels violinistes Víctor Fernández  i Marcel Pascual. La segona interpretació musical va ser la de Damià Sarrà  (viola)  i Eladi Dalmau (clavicèmbal) que van oferir la Sonata canònica en Si bemoll. Per acabar, Víctor Fernández i Marcel Pascual van interpretar Loure der gesitteten Houyhnhnms und Furie der unartigen Yahoos.